Årets bästa pass – 6 mil stakning på fyror

Rullskidåkning i Göteborg. Bor du i krokarna så testa denna 6 mil-runda

Rullskidåkning i Göteborg. Bor du i krokarna så testa denna 6 mil-runda

Det blev en härlig kväll i fredags då vi samlades några kompisar hos mig vid kl 15. Vi inledde med lätt träningspass, följt av middag innan vi rundade strax efter midnatt. Jag ska villigt erkänna att det var lite segt att gå upp strax efter klockan sju dagen efter.

Johan Kanto har spapool på altanen. Här kliver jag i med mina badshorts från Idas och min resa till Turkiet 2006.

Johan Kanto har spapool på altanen. Här kliver jag i med mina badshorts från Idas och min resa till Turkiet 2006.

Bra form
Johan Kanto ordnar någon form av helgläger med Nybro-åkarna Lasse Ericsson och Emil Folkesson lör-sön. Doktor Grenlöv och jag joinade stakpasset på lördag förmiddag. Och vilket pass det blev!

En dunderfin runda med start i Landvetter på en stor mängd små, mysiga vägar med sparsamt med trafik. Första 2 timmarna körde vi med hyfsad marschfart samt lade in 3-4 st korta maxinsatser på 1-2 min. Sedan blev det lite längre intervaller. En 7 min, en 8 min, två 5 min och en 2 min. Totalt kanske knappt 35 min ”intervalltid”, men även ganska stadig fart mellan intervallerna på slutet.

Jag kände mig i pangslag. Vi körde på lite olika hjul, jag på Elpex-4:or. Men prestationsmässigt så körde jag väldigt bra och jag har nog inte känt mig i så här bra rullskidform/skidform sedan veckorna innan 24-timmars förra året, då jag hade tränat på bra. Tänk vad fyra bra träningsveckor (vilket jag precis fått) kan göra.

Snittpuls 75 procent
Trots att rullmotståndet var ganska trögt kunde jag få upp pulsen väldigt bra, faktiskt bara 2 slag från max på en av de tidiga kort-intervallerna i en uppförsbacke. Då är det väldigt kul att träna. Snittfarten för passet blev 18,2 km/h (vi låg ofta på varandras rulle) och snittpulsen blev 75 procent.

Det var kul att se hur Kanto och hans sambo Raceone-Marlene Sjöberg bodde. Nytt och fint hus ganska långt upp i Landvetter. Han var en utmärkt värd, inte minst för spapoolen.

Lasse Ericsson, Emil Folkesson (skymd), Erik Wickström, Johan Kanto, Simon Grenlöv efter avslutat pass

Lasse Ericsson, Emil Folkesson (skymd), Erik Wickström, Johan Kanto, Simon Grenlöv efter avslutat pass

Altanhäng hos Johan Kanto

Altanhäng hos Johan Kanto

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.