3.05 min i snitt på 5 st 1000 m-int med 1,5 min vila på bana

Jakob Böhm och jag efter avslutat intervallpass på Ryavallen 7 augusti 2017

Jakob Böhm och jag efter avslutat intervallpass på Ryavallen igår

5 st 1000 m-intervaller med 1,5 min vila

5 st 1000 m-intervaller med 1,5 min vila

Eftersom jag inte sprungit fort på flackt och hårt underlag i år hade jag ingen aning om hur det skulle gå på Ryavallen igår. Det gick minst sagt över förväntan.

Jakob Böhm har sprungit milen under 33 minuter på både bana och landsväg i år, så jag räknade inte med att hänga med så länge. Men det kändes oväntat bra. Han drog halva 1:a, hela 2:a, hela 4:e och halva 5:e intervallen. Jag drog halva 1:a, hela 3:e och halva 5:e.

Långspurt på 67 s
Tiderna blev 3.04-3.08-3.08-3.08-2.57 min. Alltså 3.05 min i snitt. Mitt tidigare rekordsnitt för den serien var 3.06 min. Det satte jag i januari 2007, tre månader efter att jag blev 12:a i Lidingöloppet på 1.52 och en månad innan mitt pers på 3000 m som är 9.10 min (inne).

Sista 400 m på sista intervallen långspurtade jag på 67 s. Där satte jag 7 s på Jakob, men hade det varit ett lopp på 10 km tror jag ändå att han hade vunnit. Även om jag sprang väldigt bra igår med mina mått mätt så hade jag inte fixat sub 33 på milen. Men under 34 min tycker jag att jag kan satsa på i Kretsloppet 16 september.

Lundby skatepark med kickbike och skateboard. Väldigt trevlig grej.

Lundby skatepark med kickbike och skateboard. Väldigt trevlig grej.

Tävlingsskejt som nedvarvning
För att minska slitaget på vader etc sprang jag i Hoka One One Clifton 3 med mycket dämpning. Idag känns det helt ok i benen. Det hade det inte gjort i tunna skor. Men målet är att kunna springa Kretsloppet i Salming Speed, som är lättare och rappare.

Löppasset blev bara 40 min. Jag ville inte påfresta benen mer. Istället skejtade jag 50 min på tävlingshjul som nedvarvning. Jag snittade 15 km/h när jag körde 10 min på friidrottsbanan och drygt 23 km/h på asfalten i 40 min. Så där har ni en hint om hur trögt det är att åka rullskidor på bana.

Lundby
Jag kom tillbaks lagom till lunch. Min mor var i Borås igår (nu tillbaks till sommarhuset i Skåne) så hon var med barnen när jag tränade. Efter lunch drog Astrid, Maj och jag till Lundby skatepark. Det blev 2,5 h mestadels kickbike, både inne och ute. Det är riktigt roligt för alla tre!

På kvällen igår var vi på middag hos Tobias och hans tjej Anna-Karin, som precis flyttat in. Jag hade inga problem med mustaschen när jag bjöds på te i denna kopp.

På kvällen igår var vi på middag hos Tobias och hans tjej Anna-Karin, som precis flyttat in. Jag hade inga problem med mustaschen när jag bjöds på te i denna kopp.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till 3.05 min i snitt på 5 st 1000 m-int med 1,5 min vila på bana

 1. Janne Kraschkungen skriver:

  Du verkar vara i äckligt bra form nu.
  Verkligen kul att läsa om dina prestationer.
  Men det blir ingen start i Alliansloppet
  för dig va?

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! Ja, mer tid för sömn och mental återhämtning i vår och sommar har gjort susen. Vi har planer med familjen när det är Alliansloppet så det blir ingen start där. Men jag räknar med att du gör stordåd! Hoppas sommarträningen gått bra. Kom gärna till Viared igen om ni vågar.

 2. Lars skriver:

  Rullskidor på löparbana är lite som tröghjul då? Och bra stavfäste 😉

Kommentarsfältet är stängt.