Prisad syster och bra löpintervaller

Ellen Lindell är mitt enda syskon, men ett väldigt bra sådant. Hon har också fått uppleva 70-talet, med utsvängda jeans och hippiekollektiv (hon är född i aug 1979). Bilden är från midsommar 2016.

Ellen Lindell är mitt enda syskon, men ett väldigt bra sådant. Hon har också fått uppleva 70-talet, med utsvängda jeans och hippiekollektiv (hon är född i aug 1979). Bilden är från midsommar 2016.

Min grymma syster Ellen Lindell är öron-nästa-hals-läkare och doktorand. Igår prisades hon för att hon bäst lyckades fånga jury och publik när hon i 4 minuter pratade om sin forskning på kristallsjuka. Jag hoppas bli inbjuden på fest för detta!

Igår körde jag för andra gången löpintervaller på fredagslunchen. Vi var sex personer här här gången: Kalle Wrane som jag även sprang intervaller med på 90-talet, Annelie Johansson som bl a vunnit Lidingöloppet, Sebastian Andersson som jag inte tidigare kände, Gabriel Lindsås som gick min skidkurs 2011, Jani Lassila som man stöter på här och där, samt jag.

Så här såg Kalle Wrane ut när jag fångade honom på bild i Sjömarksloppet 2013

Så här såg Kalle Wrane ut när jag fångade honom på bild i Sjömarksloppet 2013

3.35-fart i snitt
Vi sprang på Kalles initiativ 3 st 10 min-intervaller med 2 min vila. Rundan var Trollstigen ner mot Sjöbovallen och tillbaka via Ryda Sportfält, för dig som är boråsare. Den tog ca 10 min och vi samlade ihop oss inför varje intervall. Flack terräng med bara några pyttesmå stigningar. Underlaget var grusstig blandad med några sträckor med lite mindre stig.

Jag höll 3.36-3.35-3.34 min/km på de tre intervallera. Alltså aningen snabbare för varje intervall. Jag var nöjd med farten. Anneli höll ca 3.46 min/km i snitt. Vi båda konstaterade efteråt att även om vi höll igen lite grann så var det snabbare än tröskelfart.

”Snart så är det fredag då försöker vi igen”. Nästa fredag kan jag inte vara med eftersom det är CCC1000-läger i Torsby/Sunne. Men veckan därefter hoppas jag kunna vara på plats igen.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Prisad syster och bra löpintervaller

 1. slaentbjorn skriver:

  Kul tävling, hade gärna varit där (bodde i Boråd 2005-2012).

  F.ö. lyssnade jag nyss på avsnitt tre av Vadaloppet lagom. Bra jobbat med podden, intressant även för någon som inte åker längdskidor men är allmänt intrsserad av konditionsträning. Blir tom sugen att prova skidor i vinter. Tror att konstsnöspåret här i Skövde brukar vara ok.

  • Niklas Solsjö skriver:

   Skövde är bra och Falköping har ett spår som t.o.m är något bättre/roligare att åka👍

   • Erik Wickström skriver:

    Tack! Klart du ska pröva på skidor! Niklas har bättre koll än mig på Skövde och Falköping, men framförallt Skövde är ganska snösäkert. Sedan kan du ju alltid åka till grymma Borås skidstadion 🙂

Kommentarer är stängda.