Motiverad till träning – med MI som metod

Motiverad till träning - med MI som metod

Motiverad till träning – med MI som metod

Ida är utbildad socionom och går nu en 2-årig utbildning på deltid till KBT-terapeut. Hon har tidigare studerat samt pratat en del hemma om MI (motiverande samtal) som koncept. Nyligen hittade jag en bok på SISU Idrottsböcker där våra yrkesvärldar möts på ett naturligt sätt. Den ska bli spännande att läsa tillsammans. Boken, eller snarare häftet, heter ”Motiverad till träning – med MI som metod”.

Motiverad till träning - med MI som metod

Motiverad till träning – med MI som metod

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Motiverad till träning – med MI som metod

 1. Robert Lillbacka skriver:

  Hej Erik,
  Skulle du kunna skriva ett inlägg där du behandlar stakningsfrekvens? Jag är lite nyfiken på vad t.ex eliten i vasaloppet har och hur man ska tänka kring frekvensen som motionär. Jag har själv som mål att komma under 5h. Bästa tiden nu är 5.30. Jag tog en väldigt uppskattad lektion hos dig förra vintern och har en hyffsad teknik enligt dig. Därför har jag nu börjat fundera kring frekvensen. Jag ligger nu på ca 35-40. Mvh Robban

  • Erik Wickström skriver:

   Hejsan Robert,
   Det ska jag försöka återkomma till. Jag har bl a tittat på Visma Ski Classics-lopp när jag kört SkiErg och åkt i samma takt på åkarna på skärmen. Då får man en uppfattning. Generellt tycker jag 35-40 låter väldigt lågt. Jag hade 54 i Västgötaloppet knappt 4 mil i vintras. I Nordenskiöldsloppet 22 mil hade jag 49. I Vasaloppet skulle jag gissa att den låg på ca 50.

Kommentarsfältet är stängt.