Delade segrar i Vasaloppet

Jag sitter och petar i en text om delade segrar i Vasaloppet som ska in i Vasalöparens decembernummer. Fyra försök till att dela segern har gjorts, men bara bröderna Örjan och Anders Blomquist (1988) har lyckats.

Bröderna Aukland, Ander och Jørgen, delar segern i Årefjällsloppet 2013. Foto: Magnus Östh.

Bröderna Aukland, Ander och Jørgen, delar segern i Årefjällsloppet 2013. Foto: Magnus Östh.

De som försökt dela segern men där ändå en person dömts till vinnare är Per Erik Hedlund/Sven Utterström 1928, Arthur Häggblad/Hjalmar Blomstedt 1935 samt Nils ”Mora-Nisse” Karlsson/Anders Törnkvist 1947. Den förstnämnde i de tre fallen har tilldömts segern.

Som efterrätt till den texten tänkte jag lista några andra delade och försök till delade segrar. Här behöver jag er hjälp att fylla på listan nedan. Det står still och i skallen och jag kommer inte på fler. Har vi fler exempel? Och vilka tjejer har delat segrar? Och något fall där tre personer delat segern?

Visste du att…

 • …Anders Södergren och Mathias Fredriksson delade guldet på den klassiska tremilen i masstart vid SM 2004.
 • …Oskar Svärd frågade Jerry Ahrlin om han ville dela segern i Vasaloppet 2007 med tre kilometer kvar. Jerry sade nej och står fortfarande utan Vasaloppsseger, medan Oskar har tre titlar.
 • …Anders och Jørgen Aukland delade segern i Årefjällsloppet 2013, samma säsong som de dominerade långloppscupen Ski Classics.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Delade segrar i Vasaloppet

 1. Ylva (fd kollega till Ida) skriver:

  Den där söndagen 6 mars 1988 föddes jag. Mamma och pappa har alltid pratat om det där så därför åkte jag loppet 28 år senare den 6 mars 2016. Kändes som en cirkel jag behövde sluta vilket var otroligt häftigt! Får se om jag kan få med mig syrran någon gång kanske för att kunna komma in på samma tid 😉

 2. Tomas skriver:

  Det var ju fyra stycken på delad 34 (35) plats i Nordenskiöldsloppet, nära segern…:).

 3. Stefan skriver:

  Bröderna Blomqvist delade väl på segern i Engelbrektsloppet 1982?

Kommentarsfältet är stängt.