Lobba i biljard

Erik Thiberg slog mig tyvärr när biljardbordet invigdes ikväll

Erik Thiberg slog mig tyvärr när biljardbordet invigdes ikväll

Huset i Sjömarken dit vi nyligen flyttat är byggt 1979. Ungefär lika gammalt är det fina biljardbordet som säljarna lämnade kvar som står i källaren. Idag invigdes det genom en tuff kamp mellan Erik Thiberg och mig.

Han vann till slut med 4-3 i matcher. Vi körde helan och halvan där du ska valla i 8:an på slutet. Jag hävdar bestämt (min syn på saken) att jag överlag var den som var snäppet säkrare, men hade lite stolpe ut. Men jag ska erkänna att Erik var bättre i den sjunde och avgörande matchen.

Däremot var jag den bäste lobbaren. Jag tror inte jag har hållit i en biljardkö sedan Tobias Magnusson och jag spelade i Åhlénshuset på novemberlovet år 1999, men jag tyckte det kändes ungefär som då. Film nedan på lyckad lobb som jag var motbjudande nöjd med.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lobba i biljard

  1. Erik skriver:

    Du nämner ingenting om att jag låg i suget och tog dig på upploppet! Jag är biljardsportens Northug. Att kalla dig själv för ”snäppet säkrare” blir ju bara fånigt. Kan man inte spurta har man inte i världscupen att göra.

  2. Tobias skriver:

    Allmänna regler gällande felstötar i biljard:
    ”Hoppstöt” genom att svepa med kölädret under vit, dvs när egen boll hoppar till pga en ”kix” (en oren kontakt mellan köläder och vit, lädret glider av bollen). Gäller ej vid giltig hoppstöt om man höjer upp kön och stöter igenom vit. Används mest av tävlingsspelare och normalt sett med en speciell kö avsedd att hoppa med.”

    Du får lägga upp en ny video när du inte gör en otillåten stö, ”kix”, utan en riktig giltig hoppstöt. 😉

Kommentarer är stängda.