Familjeliv och träning i podcasten Vasaloppet Lagom

Strax innan jul kom det sista avsnittet av podden innan juluppehållet. Förutom innehållet som det puffas för nedan så kommer du få höra om när jag oavsiktligt smet från att betala när jag tankade en gång för några år sedan och fick polisen efter mig. Detta pga av en spännande race report på telefon från Rickard Bergengren.

Familjeliv och träning

I det 15:e avsnittet av podcasten Vasaloppet Lagom pratar Niklas Bergh och Erik Wickström om hur du som motionär kan tänka kring familjeliv och träning.

Med bärstol och Chariot i Ullådalen förra veckan

Med bärstol och Chariot i Ullådalen i april 2015

Vad händer med träningen när du blir förälder? När och hur ska du få möjlighet att träna? Vilka vagnar lämpar sig för träning? Hur funkar det att åka skidor med en dubbelvagn? Vad är träningsfördelarna med att bli förälder?

Lyssnarna får också höra hur det går för Niklas träning och om hans julfirande i norr. Nästa avsnitt kommer efter jullovet, tisdag 9 januari. Då är temat träning i januari och februari.

Detta är Vasaloppet Lagom
I podcasten ”Vasaloppet Lagom” får du följa Niklas Berghs resa mot sitt allra första Vasalopp. 40-årige Niklas är från Nacka och bor i radhus med fru och två småbarn. Hans målsättning är att träna ungefär 2-4 timmar per vecka och placera sig i mitten av Vasaloppet. 

Vid sin sida har han Erik Wickström som expert. Erik är officiell Vasaloppscoach och arbetar som instruktör, personlig tränare och föreläsare för privatpersoner, klubbar och företag. Han har skrivit ett par böcker om träning och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen.

Vasaloppet Lagom finns där poddar finns och via länkarna nedan. Det är Niklas Bergh och Erik Wickström som är avsändare av innehållet i podcasten.

Ituneshttps://itunes.apple.com/se/podcast/vasaloppet-lagom/id1283336073?l=en&mt=2 
Blogghttp://www.vasaloppet.se/bloggar/lagom 
Facebookhttps://www.facebook.com/vasaloppetlagom/
Instagramhttps://www.instagram.com/vasaloppetlagom/ 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Familjeliv och träning i podcasten Vasaloppet Lagom

  1. Anton skriver:

    Ngt tips hur man slipper blåsor i händerna vid stakning? Provat olika handskar olika remmar olika grepp osv men inget funkar. Får blåsor i båda händerna nedre delen i mitten ungefär som att remmen trycker ihop handen.

    • Erik Wickström skriver:

      Lurigt. Ofta hjälper det med tjockare handskar samt att byta skidremmar. Alla gillar olika. Men det verkar du ha provat. Prova fler varianter kan vara aktuellt. Vissa gillar babypuder på händerna. Jag vet inte hur mycket du åker, men kanske blir det bättre efterhand.

Kommentarsfältet är stängt.