Fina skidpass i Östersund, Duved och Gällö

Vi var som sagt med familjen i Jämtland 22-26 dec. Först en natt i Åre hos min farbror Arne och hans fru Lynn.  Där besökte vi även ”min pod-Niklas” i hans nyinköpta stuga i Tegefjäll. Superfin och stor precis vid backen.

Skidåkning på natursnöspår i Östersund

Skidåkning på natursnöspår i Östersund

Vi passade även på att åka lite utför i Tegefjäll. Astrid älskar slalom men fram till nu har ingen i familjen haft någon utrustning. Vi har hyrt varje gång. Jag själv har bara åkt snowboard och telemark några få gånger sedan högstadiet och jag har ingen utrustning kvar.

För att slippa hyra till hela familjen och slippa köpa nytt så började jag leta efter begagnat. Efter ett tag fann jag sportbyte.se där jag köpte komplett utrustning med skidor, stavar och pjäxor (förutom pjäxor till mig som inte fanns i rätt storlek) till hela familjen för 3900 kr. Helt klart prisvärt. Och skönt med bara ett köp istället för att köpa på olika ställen som Blocket och loppisar.

Gott om natursnö
Efter Åre åkte vi till Östersund och bodde hos Idas syster Åsa Nilsson med familj. Hennes man Mattias är tidigare landslagsskidskytt och jobbar nu med A-laget. Barnen är i våra barns åldrar så det är roligt med jämnåriga kusiner.

Jag åkte skidor i Duved, Östersund och Gällö och fick ihop 6 timmar på fem dagar. Så det var bra träning. Kul med lite skejt, att besöka skidtunneln samt att åka låååånga natursnöspår på Östersund skidstadion. Det blev både lugnt, gubbdistans och intervaller.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.