Bra pass på Hestra

Astrid och Maj åkte Barnens Vasalopp vid GIF-stugan i söndag. Även syrran var på plats med hennes två minsta som är i samma ålder som våra barn.

Astrid och Maj åkte Barnens Vasalopp vid GIF-stugan i söndags. Även syrran var på plats med hennes två minsta som är i samma ålder som våra barn.

Jag hoppade över den gemensamma wickströmska middagen idag kl 17.30 för att istället satsa på min egen träning. Nu jäklar är Vasaloppsträningen i full gång. Siktar på att för en gångs skull nå 7 timmar den här veckan.

Jag gav mig ut på Hestras ljuvliga natursnöspår med pannlampa för att sedan avsluta på konstsnöspåret. Lyckades också åka med mina gamla skidkompisar Henrik och Rickard Pentonen (Henrik heter Sjöberg nuförtiden) vid två olika tillfällen under passet.

1,5 h körde jag. Stakning. Lugnt första 70 min, sedan fullt blås sista 20 min med en spurt på tio stavtag varannan minut. Styvt. Men kändes helt ok, formen är mycket bättre nu än för några veckor sedan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bra pass på Hestra

 1. Jkh skriver:

  Saknade dig i Tranemo igår! Riktigt fin tävling.

  • Erik Wickström skriver:

   Ja, det hade varit kul. Jag var sugen, men det hade varit ett större projekt som inte hade gått igår. Hoppas det eget lopp gick bra!

   • Jkh skriver:

    Så är det mycket som ska passa ihop. Jo tack, det gick bra tycker ja höll ihop hela loppet. Brukar annars bli för trött i slutet. Tycker man kör på men det svarar liksom inte, men i Tranemo svara det bättre.
    Angående eran fina podd. Räkna varv med GPS klocka är smart men saknar en sådan fortfarande. Ja brukar hålla koll på täten, speciellt där man åker förbi målområdet flera gånger så kan man lätt notera när de första gått i mål. Passar mig ganska bra, i Tranemo blev man varvad av vinnaren 1 gång, optimalt för denna taktik.
    Vissa problem, varvad för många gånger eller att man blandar ihop med de som åker 21 km. Annars kommunicerar ja med de runt mig alltid någon som har koll. Sen kan man ju hamna i ingemansland i värsta fall.

   • Erik Wickström skriver:

    Tack för bra tips om varvräkning! Jag minns när jag tränade förr att jag gjorde märken med staven i snön på ett visst ställe varje varv för att räkna varv.

Kommentarsfältet är stängt.