Vasaloppets sändning på SVT 2018

Nu har jag äntligen sett Vasaloppets sändning på SVT Play. Ligger lite efter med Vasaloppsrapportering. Jag skyller på vab samt en hel del jobb i samband med uppstarten av Wickström Coaching, där intresset glädjande nog varit större än vi vågade hoppas på. Och ett takbyte när jag skottat lite snö och burit takpannor, samt kokat kaffe till snickarna (inte oviktig uppgift).

Här kommer ett gäng skärmdumpar från sändningen med kommentarer om allt möjligt som jag hoppas ska vara läsvärt! För mig är det ett stort nöje att se den proffsiga sändningen, inte minst i år då det var ett intressant lopp med en hel del som hände längst fram.

Så här såg det ut i starten. Jag under röd pil typ i mitten av elitledet.

Så här såg det ut i starten. Jag under röd pil typ i mitten av elitledet.

Så här såg det ut när Sara Lindborg tappade sitt vätskebälte i starten. Jag tror kommentatorerna missade det.

Så här såg det ut när Sara Lindborg tappade sitt vätskebälte i starten. Jag tror kommentatorerna missade det.

Här stack utbrytarna Joar Thele och Jan Srail efter ca 1,5 km enligt vad jag ser på bilderna. I något pressmeddelande stod de att de stack efter 3 km.

Här stack utbrytarna Joar Thele och Jan Srail efter ca 1,5 km enligt vad jag ser på bilderna. I något pressmeddelande stod de att de stack efter 3 km.

Tysken Tim Schranke åkte i rysk dräkt. Spännande med lite poltik i Vasaloppet, men jag vet inte om det blev så stor grej av det.

Tysken Tim Schranke åkte i rysk dräkt. Spännande med lite poltik i Vasaloppet, men jag vet inte om det blev så stor grej av det.

Jag AVSKYR när folk med flask-bälte ska stanna och drick mitt på myrarna på platten så hela det ledet i klungan stannar upp. Det händer varje år. Jonathan Hedbys ska ha stort cred för att han vek åt sidan då han skulle dricka. Ett föredöme.

Jag AVSKYR när folk med flask-bälte ska stanna och dricka mitt på myrarna på platten så hela det ledet i klungan stannar upp. Det händer varje år. Jonathan Hedbys ska ha stort cred för att han vek åt sidan då han skulle dricka. Ett föredöme.

Mycket märkligt att Thele och Srail inte snackade ihop sig bättre gällande spurtprisen.

Mycket märkligt att Thele och Srail inte snackade ihop sig bättre gällande spurtprisen.

Fyra UIFare på rad. Min klubb Ulricehamns IF hade flest åkare i elitledet i år. Stort!

Fyra UIFare på rad. Min klubb Ulricehamns IF hade flest åkare i elitledet i år. Stort!

Av någon märklig anledning hamnar alltid mina polare kring den som leder damklassen

Av någon märklig anledning hamnar alltid mina polare kring den som leder damklassen

Här sade de att det var Aukland som tog sig igenom fältet ner mot Risberg. Det var det inte. Det var Nygaard och han hade en jäkla fart. Jag sällan sett ett så sjukt glid när han swischade förbi.

Här sade de att det var Aukland som tog sig igenom fältet ner mot Risberg. Det var det inte. Det var Nygaard och han hade en jäkla fart. Jag har sällan sett ett så sjukt glid när han swischade förbi. Riktigt kul att han vann för övrigt. Jag gillar Nygaard och jag har sagt sedan 2014 att det är en tidsfråga innan han vinner Vasan.

Jag får ofta frågan om jag går upp på tå vid varje staktag i Vasaloppet. Det är nog så, förutom när det går superlugnt i en stor klunga.

Jag får ofta frågan om jag går upp på tå vid varje staktag i Vasaloppet. Det är nog så, förutom när det går superlugnt i en stor klunga. Här biter jag i längst bak i klungan strax efter Risberg. Det gick lugn i två mil och sedan kämpade jag hårt 1,5 mil till innan jag flög av.

Jag fick oväntat mycket TV-tid i år, trots att jag inte lyckades leda loppet. Här vinkar in i kameran. Riktigt bra jobb av Daniel Svensson i år! Ofta tycker jag inte att TV-reporten får fram så mycket mer än vad som syns på TV.

Jag fick oväntat mycket TV-tid i år, trots att jag inte lyckades leda loppet. Här vinkar jag in i kameran. Riktigt bra jobb av Daniel Svensson i år! Ofta tycker jag inte att TV-reporten får fram så mycket mer än vad som syns på TV.

Legendarisk fällning av Rickard Bergengren i Evertsberg där han passerade som 117:e man. Fantastiskt kul att han och Simon Grenlöv klarade topp 100 för första gången.

Legendarisk fällning av Rickard Bergengren i Evertsberg där han passerade som 117:e man. Fantastiskt kul att han och Simon Grenlöv klarade topp 100 för första gången.

Här släppte jag och Gotting, med ca 35 km kvar. Strax efter Vasslan, då Anders Aukland och Oscar Persson tryckte till.

Typ här släppte Martin Gotting och jag huvudklungan, med ca 35 km kvar. Strax efter Vasslan, då Anders Aukland och Oscar Persson tryckte till.

Bra sätt att staka i branta uppförsbackar för att få med mer bålstyrka, men samtidigt inte lika energieffektiv i en flack backe.

Bra sätt att staka i branta uppförsbackar för att få med mer bålstyrka, men samtidigt inte lika energieffektivt i en flack backe.

Att Rezac gjorde ett så stort jobb att jaga ikapp Thele och Srail är en gåta. Han hade kunnat vila sig och låta de stora teamen göra det jobbet.

Att Rezac gjorde ett så stort jobb att jaga ikapp Thele och Srail är en gåta. Han hade kunnat vila sig och låta de stora teamen göra det jobbet.

Här har Thele precis tagit spurtpriset i Hökberg och jagas av Tore Berdahl. I det här läget hade jag nästan slutat åka helt för att ge mig själv en sportslig chans kunna hänga med när han kommer ikapp.

Här har Thele precis tagit spurtpriset i Hökberg och jagas av Tore Berdahl. I det här läget hade jag nästan slutat åka helt för att ge mig själv en sportslig chans kunna hänga med när han kommer ikapp. Istället för att köra på tills han kommer ifatt. Oavsett gjorde Thele en beundransvärd och inspirerande insats. Hatten av!

Johan Olsson blev 126:a. Han startade f ö inte i led 1 som det sades på TV utan längst bak i elitledet.

Johan Olsson blev 126:a. Han startade f ö inte i led 1 som det sades på TV utan längst bak i elitledet.

Katerina Smutna hade Dalarnas största vätskebälte...

Katerina Smutna hade Dalarnas största vätskebälte…

Men en imponerande isolering. Riktigt skitkul att Lina Korsgren fick vinna. Trevlig tjej med en trevlig pojkvän i Gustaf Berglund.

Men en imponerande isolering. Riktigt skitkul att Lina Korsgren fick vinna. Trevlig tjej med en trevlig pojkvän i Gustaf Berglund.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i tävling (sedan juli 2012), Träning och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vasaloppets sändning på SVT 2018

  1. Niklas Solsjö skriver:

    Vill minnas att det var Lindborg som tappade ett vätskebälte även ifjol ev 2016? En elittjej var det i vilket fall som helst.

  2. Werner skriver:

    Riskabelt då det kan ge 15 min tidstillägg för nedskräpning, bara att vända tillbaka å hämta…kanske inte i starten… 😉

  3. Ida Karlsson skriver:

    hamnade på denna trevliga blogg och måste säga att detta är bland det bästa jag läst om hur ett Vasalopp har varit. Riktigt kul att ta del av! 🙂 hejaheja fortsatt i framtiden!

  4. Pingback: Vasaloppet 2018 the story | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.