Vinterparadiset Borås i bilder

Skejt på skaren vid Sjömarkens IF

Skejt på skaren vid Sjömarkens IF

Sjömarkens elljusspår på skidor. Inte helt lätt att åka, men skaren bar jämte där folk hade gott så det gick helt ok.

Sjömarkens elljusspår på skidor. Inte helt lätt att åka, men skaren bar jämte där folk hade gått så det gick helt ok.

Nöjd över att kunna åka hemmaelljusspåret

Nöjd över att kunna åka hemmaelljusspåret

Efter Vasaloppet är lektionerna, företagseventen och skrivuppdragen färre. Det finns fortfarande att göra, men inte alls så hysteriskt som vissa veckor i januari då jag kunde vara igång med olika uppdrag i skidspåret eller vid datorn i 10-20 timmar per dygn. Det är tufft. Januari är min mest intensiva månad. Rolig och inspirerande, men samtidigt suboptimal för träning och familjelivet.

Lustig nog tror många av de jag möter att jag främst tränar och sedan skriver lite träningsprogram här och där, ger en lektion då och då samt knåpar ihop en artikel med jämna mellanrum. Men jag tror ni bloggläsare har hyfsat koll på läget. Nog om det.

Henrik Litzell och jag på Tänge mosse nära Pålsbo strax utanför Backabo åt Sandhults-hållet

Henrik Litzell och jag på Tänge mosse nära Pålsbo strax utanför Backabo åt Sandhults-hållet

Skare i Sjömarken
Det är i alla fall lite luft i schemat för tillfället så jag passar på att njuta av den fantastiska vårvintern som Borås bjuder på. Eller rättare sagt, jag tar mig tiden för detta vill jag inte missa.

Det är fortfarande 2-3 dm natursnö i terräng och vädret är ljuvligt. Igår gick jag med skidorna i handen när jag lämnade barnen och dagis och sedan spände jag på skidorna där stigen börjar vid korsningen av Slåttervägen/Skördevägen, 250 meter hemifrån.

Därifrån åkte jag på stigar 450 meter ner till Sjömarkens idrottsplats. Där var det PERFEKT skare på fotbollsplanerna. Skejtade runt där en kort stund. Sedan drog jag ett varv på elljusspåret 2,5 km. Det funkade trots att de inte hade spårat. Sjömarkens IF, där jag spelade fotboll och pingis som grabb, har tyvärr ingen skidsektion längre och spårar inte så ofta. Kanske dags att ta tag i det. Eller köpa träskidor? Jag ringde faktiskt långfararen David Erixon igår som gav lite lite råd kring turskidor för skogsbruk. Och så var jag hemma hos Martin Josefsson och hämtade tillbaks ett par gamla breda Fischer på 215 cm med stålkanter som en gång varit min pappas. Oklart om jag lånat ut dem eller skänkt dem till Martin, men han hade förståelse för mina nostalgiska ”besvär”.

Tänge mosse. Hit vill jag igen.

Tänge mosse. Hit vill jag igen.

Det blev hur som helst en kort morgontur på skejtskidorna, 25 min, det var mest bara för känslan att träna skidåkning 250 meter hemifrån.

Tänge mosse
Kl 13.30 hade jag bestämt träff med Henrik Litzell vid Tänge mosse nära Pålso. Min gode far, som för övrigt fyller 71 år idag, följde också med.

Stort tack till Henrik (starkt pers med placering 201 på Vasan i år, bäst i Hestra IF) som visade mig denna mosse. Yttervarv inkl lite utsvävningar var ca 8 km, alltså en ganska stor mosse. Vi var lite för sent ute för att skaren skulle bära helt, men det gick ändå hyfsat att skejta.

Sådana vårvinterdagar med natursnö har vi ungefär var tionde år i Borås, om någon undrar varför jag är lyrisk.

Tänge tjärn i anslutningar till mossarna (eller heter det myrarna?)

Tänge tjärn i anslutningar till mossarna (eller heter det myrarna?)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vinterparadiset Borås i bilder

  1. Micke skriver:

    Ser härligt ut 👍

  2. Jörgen skriver:

    Märklig skejtteknik på sista bilden. Är det någon ny Wickströmstil? 🙂

  3. Peter Ask skriver:

    Var startar man lämpligast om man vill ut på Tänge mosse? Funderar på att testa fredag morgon om natten till fredag blir kall.

Kommentarer är stängda.