Sälen dag 5, 6 och 7

Bröderna Steen lite bakom upp på Mellanfjället. Jag drog på i några stigningar.

Bröderna Steen lite bakom upp på ett blåsigt Mellanfjäll. Jag drog på i några stigningar.

Dagarna rullar på i Sälen.

 • Adam Steen vid sin Benz på Högfjällshotellets parkering

  Adam Steen vid sin Benz på Högfjällshotellets parkering

  Torsdag. Ny snowboardtur med barnen i Lindvallen där vi bor, denna gång med Astrid och hennes tre år äldre kusin Maja Siri. De åkte 5 timmar dagen innan och nu blev det en förmiddagstur på 2 timmar. Snowboard är svårt i början, men de kämpade på bra.
  Jag själv hyrde inte den dagen, utan sprang och gick i backarna för att hjälpa till för att putta dem fram till liftarna och hjälpa dem upp när det behövdes. Jättekul att se utvecklingen! Ett tips är barnliftar där man står på ett band. De lärde sig åka knapplift ganska bra i slutet, men det är lurigt i början.
  De ramlade minst sagt frekvent både i liften och i backen. På eftermiddagen blev det bad i Experium. Inte min favorit, men barnen gillade det.

 

 • Fredag. Alpint i Hundfjället/Tandådalen. Jag anslöt lite senare då jag skejtade 2,5 h med bröderna Adam och Jonathan Steen. Trevligt! Vi skulle åkt på norra sidan om vägen upp mot Östfjällsstugan etc, men det hade snöat på natten och blåste en del så det fanns inga spår. De är inte heller riktigt så på bettet med spåra här som i den fantastiska vinterstaden Borås med anläggningar som Borås skidstadion och Hestrastugan.
  Istället blev det en tur som bl a annat bar över Mellanfjället till Hemfjällsstugan samt på Högfjällets spår ner på Tandådalen.

  Icke spårat upp mot Östfjällsstugan

  Icke spårat upp mot Östfjällsstugan

  Vi undvek det enformiga och relativt flacka Kalven Runt, som jag tycker är Sälen hittills minst attraktiva skidspår. Eller som Tranemos Christian Olsson uttryckte det i en kommentar på mitt Facebook-inlägg. ”Håller med dig Erik, kalven Runt måste hamna bland de 5 tråkigaste spåren i Sverige.”
  På kvällen var jag ute med bröderna Steen och vid Gustavstorget och drack ett par glas vin. Kul att träffas och många pluspoäng till Gustav Grill & Bar som hade en ljudnivå som tillätt samtal. Men när de skulle skarva på till ett nytt uteställe tackade jag för mig. Jag fattar inte varför man måste byta ställe när man sitter och pratar och har trevligt på ett bra ställe.

  Jonathan Steen har en himla massa tatueringar, bl a Gustav Vasa

  Jonathan Steen har en himla massa tatueringar, bl a Gustav Vasa

  Jonathan Steen tjatade om att jag skulle skriva om honom på bloggen, så jag får ju lyfta honom som en sällan skådad multitalang. SM-medaljer i MTB (stafett), vattenskoter (t o m NM-guld) och skidåkning (JSM). Se upp för honom i på långloppen i MTB i sommar!

 

 • Lördag. Längdskidtur med allihop från toppen av liftarna till Högfjällsliden. Barnen tycker längd är ok, men det märks att de tycker slalom är klart roligare. Det gjorde jag också när jag var liten.
  Sedan skotersläde till Hemfjällsstugan, våffla där, och tillbaka.
  På eftermiddagen testade jag på randonnée i ett par timmar. Jag gick uppför slalombackarna med stighudar ett par gånger för att ta av dem på toppen och åka ner. Åkte även några åk utan att gå upp. Testade även lite utanför pisten, men den typ av åkning är minst sagt begränsad i Lindvallen.
  Uppför tog jag ca 100 höjdmeter per 10 min. Satte på träningsklockan i stigningarna så jag fick 45 min träning igår. Totalt 7 h träning denna vecka, bra.
"The bröderna" och jag i Sälens skidspår. Adam Steen är liksom jag en flitig bloggare och vi ses då och då. Vi är ganska olika och tycker olika om mycket, men har trevlig ihop. Jonathan Steen är den stora talangen av de tre på bilden.

”The bröderna” och jag i Sälens skidspår. Adam Steen är liksom jag en flitig bloggare och vi ses då och då. Vi är ganska olika och tycker olika om mycket, men har trevligt ihop. Jonathan Steen är den stora talangen av de tre på bilden.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.