Hästen vatten-backen på fyror med Rickard Bergengren

Rickard Bergengren och jag efter intervaller i Hästens vatten-backen på Hallandsåsen

Rickard Bergengren och jag efter intervaller i Hästens vatten-backen på Hallandsåsen

Margretetorps gästgivaregårds parkering

Margretetorps gästgivaregårds parkering

Efter en medioker insats i Hästen vatten-backen i förra veckan var det bättre upp igår. Jag stakade på Elpex-4:or och Rickard på Elpex-3:or. Tiderna för mig blev 10.04-9.56-9.53 (Rickard ca 10, 10 respektive 20 sekunder före), alltså ett snitt på 9.58 min. Backen stiger 115 meter på 2,4 km, så den är ganska tuff.

I mitt gigantiska excelark över intervalltider ser jag att jag tidigare haft snittiderna 9.55, 10.30 samt 10.25 på Elpex-4:or. Så 9.58 min var bra. Enda gången som var bättre (9.55) stakade jag inte enbart.

Efter backintervallerna bytte jag till Elpex-3:or och så körde vi två 3 min-intervaller med 2 min vila på platten. Där fick jag en rejäl lektion av Rickard. Han träffar för jäkla bra i stakning i hög fart och jag hade fullt upp med att sitta med på hjul. Andra halvan av andra intervallen kroknade han dock lite och då kunde jag gå upp och dra.

Hela passet finns att se här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.