Grövelsjön dag 2

Erik Thiberg är besatt av att stapla stenar

Erik Thiberg är besatt av att stapla stenar

Drickpaus vid fjällbäck

Drickpaus vid fjällbäck

Ida och jag på fjället

Ida och jag på fjället

Igår gick vi en tur på ca 7 km som vi även gick förra året. Vi parkerade bilarna vid Sjöstugan ca 1 km nedanför STF Grövelsjön Fjällstation där vi bor och gick upp till ”Norge-staketet” och sedan hem via Silverfallet. Väldigt fin tur i solskenet!

Vi tar mycket pauser för fika och bad. Vid Silverfallet stannade vi 1,5 timme och njöt av vädret och vattnet. Med alla pauser brukar det bli ca 1 timme per kilometer.

Barnen gnäller någon gång då och då, men mest är de på gott humör och det blir många rollekar. De fyra barnen är 4-7 år gamla och de går hela vägen själva.

Fjällvandring med barn

Fjällvandring i Grövelsjön

Ingen träning än
Inför fjällvandringen förra året hade vi ingen aning om hur det skulle funka, men Astrid och Maj som då var 5 och 3 år gamla fixade att gå 7 km själv med ett par hundra höjdmeter redan då. På fjällstationen säger de som jobbar där att barn generellt klarar dubbelt så mycket som föräldrarna tror.

Jag har inte tränat sedan 100 km-loppet. Idag skulle jag kunna tänka mig att träna, men jag hostar lite grann och känner mig lätt rosslig så jag kanske väntar en dag. Siktar på rullskidtur med Erik Thiberg i Grövelsjön i morgon.

Erik Thiberg och jag

Erik Thiberg och jag

På väg tillbaka till Sjöstugan från Silverfallet

På väg tillbaka till Sjöstugan från Silverfallet

Julia Thiberg, Erik Thiberg och Ida vid Olåns vindskyd

Julia Thiberg, Erik Thiberg och Ida vid Olåns vindskyd

Bron vid Sjöstugan i Grövelsjön

Bron vid Sjöstugan i Grövelsjön

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.