Grövelsjön dag 3 och 4

Erik Thiberg gillar att stapla högkantstorn med stenar

Erik Thiberg gillar att stapla högkantstorn med stenar

MS Sylöra som går från ena sedan av sjön Grövelsjön till den andra.

MS Sylöra som går från ena sedan av sjön Grövelsjön till den andra.

Ida och jag på båten

Ida och jag på båten

I en timme höll vi vuxna på att träna på slak lina medan barnen hade somnat. Jag klarade sju steg. Dagen efter fixade jag tio steg. Svårare än jag trodde.

I en timme höll vi vuxna på att träna på slak lina medan barnen hade somnat. Jag klarade sju steg. Dagen efter fixade jag tio steg. Svårare än jag trodde. Nu MÅSTE jag köpa en slak lina och träna mer.

En vanlig syn på fjället. Barnen leker och Erik staplar stenar.

En vanlig syn på fjället. Barnen leker och Erik staplar stenar.

Från Sylen upp mot kalfjället

Från Sylen upp mot kalfjället

Fjällvandring i Grövelsjön. Utsikt över sjön Grövelsjön. Strax ovanför trädgränsen i vandringen från Sylen till Sjöstugan

Fjällvandring i Grövelsjön. Utsikt över sjön Grövelsjön. Strax ovanför trädgränsen i vandringen från Sylen till Sjöstugan som är ca 10 km.

Erik och Julia Thiberg. Kul att resa med en annan familj. Våra barn är 4 och 6 år och deras är 5 och 7 år.

Erik och Julia Thiberg. Kul att resa med en annan familj. Våra barn är 4 och 6 år och deras är 5 och 7 år.

I tisdags regnade det på förmiddagen så vi höll oss på fjällstationen fram till lunch och åt lunch där, för att sedan ge oss ut på en kortare vandring på ca 4 km på eftermiddagen. Vi utgick från STF Grövelsjön Fjällstation där vi bodde.

Vi gick Naturstigen inklusive en vända på Trollstigen, till barnens stora förtjusning. Där finns många troll längs vägen. Man kan också göra sina egna troll och sätta ut.

Erik Thiberg har också fått stora delar av sällskapet (stora som små) att bli intresserade av att stapla stenar. Erik är riktigt duktig.

Båttur och 10 km
I onsdags tog vi båten MS Sylöra från Sjöstugan till andra sidan sjön Grövelsjön. Det stället heter Sylen och ligger i Norge. På vägen dit, på norska sidan, ser man ett nedskjutet bombplan från andra världskriget i sjön. Oklart varför det ligger kvar.

Ett träningspass blev det i norr. Erik Thiberg och jag åkte till Norgegränsen och tillbaka. 245 höjdmeter på 15 km.

Ett träningspass blev det i norr. Erik Thiberg och jag stakade till Norgegränsen och tillbaka. 245 höjdmeter på 15 km.

Därifrån gick vi vandringsleden tillbaka till Grövelsjön, som med en liten ofrivillig omväg blev precis 10 km. Barnen kunde gå hela tiden och det tog 7 timmar inkl riktigt med pauser. Vi avslutade med bad i Grövelsjön vid Sjöstugan. Friskt.

Nästa tur till vintern
Vi trivs verkligen att vara i Grövelsjön. För oss som stadsbor passar det utmärkt att bo med helpension (lunchen kan man ta med på vandringen) på STF Grövelsjön Fjällstation och göra dagsturer.

Förutom vandringen gillar barnen lekrummet där de kan hålla till efter middagen så de vuxna kan prata lite själva. Bastun är populär för stora och små och där brukar vi ljuga. Erik och jag spelade ett par jämna pingismatcher. Det var kul att testa slak lina. Bra ställe helt enkelt. Och skönt med lagom mycket folk till skillnad från många andra orter med lite väl mycket folk i rörelse.

24-27 januari kommer jag hit igen, då för mitt Vasaloppsläger. Anmäl dig gärna och njut av ett vinterparadis!

Ida är fantastiskt på att berätta sagor för barnen. Det blev en hel del timmar som gick när Ida berättade om jättar som blivit till berg. Hon borde skriva barnböcker.

Ida är fantastiskt på att berätta sagor för barnen. Det blev en hel del timmar som gick när Ida berättade om jättar som blivit till berg. Hon borde skriva barnböcker för Grövelsjöns räkning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Grövelsjön dag 3 och 4

 1. Matte skriver:

  Hej Erik!

  Snyggt jobbat med slacklinen, är den alltid uppsatt där? Ska prova isådannafall och återkomma med resultat. Jag ska till Grövelsjön v30 och är där i 3 dagar. Undrar lite över vad man inte får missa när man väl är där? Har boende på fjällstationen 2 dygn och tänkte tälta ett dygn. Undrar även om de krävs vandringskängor eller om man klarar sig med sina löparskor?

  Mvh
  Mattias

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! I år var slacklinen där som fast installation utanför fjällstationen. Kul att du ska dit. Vi gick i löparskor, kanon om det är torrt. Silverfallet får du inte missa, särskilt inte att bada i själva vattenfallet! Eftersom vi hade småbarn med oss gick vi inga längre turer, men tänk på att du inte alltid måste utgå från fjällstationen. Du kan även ta bilen någonstans eller ta båten från Sjöstugan till Sylen.

Kommentarer är stängda.