SkiErg-intervaller och styvt stakpass

Tom blick efter sista tusingen på SkiErg

Tom blick efter sista tusingen på SkiErg

Ännu en fin dag i Aplared vid sjön Såken igår. Barnen leker för fullt med sina Höganäs-kusinerna. Jag tog t o m chansen att spontant dra en halvtimme på svärfars SkiErg på förmiddagen när jag kände mig umbärlig. Det blev 5 st 1000 m-intervaller med 1 min vila på gamla modellen, fristående. 5 min uppvärmning, 2 min nedvarvning.

Svärfars SkiErg, gamla modellen

Svärfars SkiErg, gamla modellen

Länge sedan jag körde på gamla modellen, som jag hade hemma fram till jag bytte till nya i slutet av 2014.

Tiderna blev 3.37-3.37-3.37-3.37-3.35 min (tiderna blir ca 5 s långsammare per 1000 m jämfört med nya modellen). Motstånd 10 för att få lite styrka. Känner att jag tappat en hel del i vår och sommar när jag kört så lite rullskidor/SkiErg/styrketräning. Nu hade jag höga 3.36 min i snitt, jämfört med rekordsnittet på 3.31 min. Men å andra sidan har jag två noteringar på 3.39 min och 3.41 min i snitt från oktober 2013, hösten innan en väldigt bra säsong för mig. Så det finns hopp.

Mina SkiErg-prestationer korrelerar f ö väl med resultat i skidspåret och jag är glad att jag sparar tider.

Långstakning
När Ida kom ut till Aplared efter jobbet drog jag ut på 36 km stakning på Swix-3:or. Turen Aplared-Sexdrega-Roasjön-Aplared, med ett par hundra höjdmeter. Tryckte på ganska bra på slutet och landade på 20.0 km/h i snitt. Tufft för mig. 1 h 48 min.

Jag behöver fler sådana här dagar, där jag prioriterar träningen. Annars håller jag inte mitt målsnitt på 1 timmes träning per dag.

När det är 30 grader ute är det varmt att köra SkiErg

När det är 30 grader ute är det varmt att köra SkiErg

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SkiErg-intervaller och styvt stakpass

  1. Per skriver:

    Hade jag haft en fristående SkiErg så hade jag nog dragit ut den i skuggan för ett pass när det är varmt inne. Fläktar förhoppningsvis lite utomhus.

Kommentarer är stängda.