Hovfjällsrace på 27.47 min och Tossebergsklätten på 10.31 min och skidskytte i Torsby

Torsby Skidtunnel

Torsby Skidtunnel

Fredrik Erixon

Fredrik Erixon

Redo för start i Hovfjällsracet

Redo för start i Hovfjällsracet

100 meter SkiErg på 18.1 s

100 meter SkiErg på 18.1 s

Det blev mycket tävlande i helgen. Och jag var med på allt. När jag själv är arrangör för ett läger tränar jag inte så mycket, men denna helg med CCC1000 blir det varje år en hel del egen träning. Så mycket att jag åtminstone fick drygt 4 timmars träning denna vecka, trots ryggont i början av veckan.

Mina ledarvästar från Ski Classics kommer till användning

Mina ledarvästar från Ski Classics kommer till användning

Så här såg loppen ut mellan lektioner, föreläsningar etc. David Holmström skötte sig exemplariskt som tävlingsledare och tidtagare.

  • Skidskytte. Tid: 13.11 min. Ett varv, fem liggande skott på ”ståpricken” med stöd, ett varv, fem skott, ett varv. Klassisk åkning, enbart stakning för de främsta. Jag satte enkelt alla fem på inskjutningen. Med puls var det svårare. En bom i första skjutningen och två bom i andra. Straffrundan tog ca 8 sekunder. Riktigt kul! Inte minst för att Markus Jönsson (projektledare för CCC1000 Syd), Magnus Nygren och jag var så jämna. Markus såklart bäst på skidor och därefter jag. Men i skyttet varv det omvänt. Så ut på sista varvet var det först Nygren, sedan jag och sedan Markus. Det blev riktigt jämnt och till slut vann Markus före mig. Hatten av till alla skidskyttar. Jag fattar inte hur de fixar stående skyttet med puls. Jag har testat skidskytte en gång tidigare, med Anna-Maria Nilsson i Östersund. Men då var det inte i tävlingsform.
  • Två varv i tunneln. Tid: 6.57 min. Ett åt varje håll efter varandra med vändning i höjd med klockan. Stakning. På nya Madshus Redline 2.0 för min del, vet ej paraffin. Markus hade 6.25 min.
  • På toppen av Hovfjällsracet

    På toppen av Hovfjällsracet

    Hovfjällsrace. Tid: 27.47 min. Klassiskt. Elpex-2:or. Ca 13 grader, sol. Blöt vägbana nästan hela vägen. 4 m/s sydlig vind. Faktiskt 4 s bättre än förra året på samma rullskidor, men då var det betydligt kallare. Sämre insats i år, men inte så stor skillnad ändå. Markus körde på Swenor-2:or (klart trögare) och hade 27.21 min.

  • Tossebergsklätten. Tid: 10.31 min. Klassiskt. Elpex-2:or. Ca 14 grader, sol. Blöt vägbana typ 2/3. Ingen stark vind. 9 s bättre än förra på samma skidor. Markus på Swenor-2:or startade 12 s bakom. Han kom ikapp snabbt och sedan hängde jag med hela vägen till spurten, där jag först utmanade och sedan blev helt otroligt trött i benen som jag sällan blir i diagonalåkningen. Han landade på 10.12 min.
  • 100 meter SkiErg på ”nya” modellen. Tid: 18.1 s (mitt pers är 17.8 s). Efter rullskidrejsen samma dag. Här var det inte Markus och jag i topp, utan Mats Christiansson sopade hem det på 16.8 s. Markus hade inte testat innan och hade 19.8 s.

Det blev som väntat en kul helg med CCC1000. Härligt gäng. Och fint boende och bra mat på Selma Spa. Jag delade rum med Markus Jönsson.

Jag blev väldigt trött och fick mycket träningsvärk, men jag tyckte ändå tävlingarna gick fint. Jag är klart sämre än förra året, men det är inte katastrofdåligt.

Sofia och jag vann frågesporten

Sofia och jag vann frågesporten

Per Lenndin envisas med att använda burkvalla istället för päls

Per Lenndin envisas med att använda burkvalla istället för päls

Fredrik Erixon efter Tosserbergsklätten

Fredrik Erixon efter Tosserbergsklätten

Dags för start i Tossebergsklätten

Dags för start i Tossebergsklätten

NytaTime. Funkade jättebra för David Holmström som skötte tidtagningen

NytaTime. Funkade jättebra för David Holmström som skötte tidtagningen

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.