Hufvudstaden idag

Andra skidgångsgänget. Pure Skitouring i Hammarbybacken.

Pure Skitouring i Hammarbybacken 2017.

Pure-träning i Hammarbybacken 2017. Foto: Pure Production.

Pure-träning i Hammarbybacken 2017. Foto: Pure Production.

Idag blev det uppstigning i ottan för att ta 05.40-tåget till Stockholm. På förmiddagen ska jag till Springtime, vilket är förlaget som producerar Runners World, Bicycling och Vasalöparen, samt har givit ut mina två egna böcker. Erik Ahlström ska komma dit och prata om att Plogga. Och så ska vi ut för att springa/gå och plocka skräp och därefter äta lunch.

Skidträning för barn och ungdomar i Hestra IF. Barmarksträning.

Skidträning för barn och ungdomar i Hestra IF. Barmarksträning.

På kvällen är det dags för den första av tre träffar i Hammarbybacken med Pure Skitouring, vilket är ett reseföretag som gör toppturer. Precis som förra året kör jag ett 2 timmars-pass tre onsdagar under hösten. Förra året var det riktigt roliga träffar och ingenting lutar åt det motsatta i år.

Enda orosmolnet är om jag ska hinna med flyget. Det går kl 21.20 från Bromma och träningen slutar kl 20.30. Det blir spännande.

Skidträning på Hestra
Igår var det den andra tisdagen med skidträning på Hestra, där jag är en av ledarna för den minsta gruppen.

20 barn i åldrarna 4-7 år som vill vara med på barmarksträning, i en av en handfull skidklubbar i Borås med ungdomsverksamhet. Helt otroligt tycker jag. Förra året var vi inte vi med på barmarksträningen, men tydligen var det färre än tio i snitt då. Barn från våra barns dagis är överrepresenterade i Hestra IFs verksamhet, hur nu det kan komma sig.

Johannes Andersson

Johannes Andersson som han såg ut genom min kamera vid rullskida-SM i Norrköping för några år sedan.

Stöd ALS-forskning
Johannes Anderssson är tillsammans med Rickard Bergengren och Linus Larsson Skånes bästa skidåkare. Jag tror alla tre kan nå den titeln beroende på hur man räknar. Jag har följt Johannes lite grann senaste åren och jag imponeras av hans träningsvilja och hans engagemang i idrott och politik. Johannes har en av skidsveriges sämsta URL:er (www.johannesskanskskidakare.se), men jag läser hans blogg ibland och jag tycker många delar är intressanta.

Johannes, som för övrigt lyssnat på alla avsnitt av vår pod Lagom Kondition, håller på med ett projekt där han ska springa ett maraton i Växjö på lördag tillsammans kompisen Danny Fransson som drabbats av den dödliga sjukdomen ALS. Kompisen är 27 år och är gammal löpare och har som dröm att springa ett marathon innan han går bort.

Drömmen blir verklighet tack vare Johannes nu på lördag 20 okt och samtidigt samlar de in pengar. Här kan du läsa om hur du kan bidra.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.