Springa när barnet cyklar

En Islabikes på en Thulevagn vid Viaredssjön mellan Sjömarken och Sandared

En Islabikes på en Thulevagn på cykelbanan vid Viaredssjön mellan Sjömarken och Sandared (lite för många prepositioner i den meningen)

Igår löptränade för första gången när Astrid cyklade. Om det kommer att ske fler gånger vet jag inte, men Astrid tyckte det var kul så det kan nog hända igen. Det märktes att hon gillade att hon kunde cykla snabbare än vad jag kunde springa på raksträckorna, så vi tog oss fram lite ojämnt då hon spurtade ifrån, väntade på flacken för att sedan spurta ifrån igen. Och sedan få det tyngre uppför.

Det var när Astrid cyklade till skolan i Sandared som jag sprang jämte istället för att cykla. 4.48-fart, så det var bra tempo för mig. I uppförsbacken innan Sandared fick jag knuffa på lite grann, men inte så mycket.

Jag hade med mig en joggingvagn för att kunna ta hem cykeln. Totalt blev passet 33 min tur och retur.

Det kan låta som reklam, men Islabikes-cykeln som jag köpt för fullpris har hittills varit en riktig höjdare. En otrolig skillnad för Astrid att cykla på jämfört med loppiscyklarna, främst i uppförsbackarna.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.