CCC1000 Storhogna Open med Racefox-värden

Racefox-värden

Racefox-värden

Pulskurva från Racefox

Pulskurva från Racefox

I mål efter CCC1000 Storhogna Open

I mål efter CCC1000 Storhogna Open

Jag glömde ju att nämna att vi körde ett race sista dagen i Storhogna med CCC1000. Precis som förra året körde vi 4 varv på Klövsjös 2,3 km-spår. Med skillnaden att jag snittade 22,1 km/h förra året och 16,6 km/h i år.

Formen var nog lite sämre, men naturligtvis inte så stor skillnad. Det hade kommit ett par decimeter nysnö och de spårar med skoter. Så stavarna sjönk ner ganska djupt i snön och det var relativt kärvt före.

Inte heller Racefox-värdena var speciellt bra. Speciellt inte båltrycket som borde legat på ca 25,0 istället för 20,5. Gällande frekvensen så hade jag 57 förra året och 53 i år. Det borde varit tvärtom eftersom i löst före tycker jag att man ska höja frekvensen då underlaget inte svarar lika bra då man trycker på i stakningen (bättre då med fler och något mindre kraftfulla tag). Men det var svårt att åka med hög frekvens då stavarna sjönk ner lite väl mycket.

Resultatlistan CCC1000 Storhogna Open 2018

Resultatlistan CCC1000 Storhogna Open 2018

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till CCC1000 Storhogna Open med Racefox-värden

  1. Stefan Tall skriver:

    Är Fredrik E så kass spurtare att han kommer sist i en fyramannaklunga? Eller var det mera gentlemannamässigt?

    • Erik Wickström skriver:

      Fredriks taktik brukar vara att ligga bakom för att sedan gå om, men i det här fallet hade han jagat ikapp klungan solo efter en dålig start. Så han hade inget krut kvar på slutet.

Kommentarer är stängda.