Veckans träningsdos: 23 min löpning samt instruktörsjobb

Skidlektion på Borås skidstadion med en kille som testade skejt för första gången. I början såg det inte jättelovande ut, men i slutet hade han med intensiv teknikträning fått ordning på växlarna, om än fortfarande lite kantigt.

Skidlektion på Borås skidstadion med en kille som testade skejt för första gången. I början såg det inte jättelovande ut, men i slutet hade han med intensiv teknikträning fått ordning på växlarna, om än fortfarande lite kantigt.

Skidkurs med ett gäng på Borås skidstadion i söndags

Skidkurs med ett gäng på Borås skidstadion idag

Astrid och Maj på väg med Majs spark till isen i stadsparken.

Astrid och Maj på väg med Majs spark till isen i stadsparken.

Lugnt och fint i början. Martin och Josefin hade med sig mål, klubbor och bandybollar. Helrätt!

Lugnt och fint i början. Martin och Josefin hade med sig mål, klubbor och bandybollar. Helrätt!

Januari är en rolig men hektisk månad. Min egen träning den här veckan blev 23 min löpning till verkstaden för att hämta en bil med Astrid i vagnen.

Men jag var instruktör i 17 timmar så jag räknar 3 timmar därifrån, så totalt 3 h 23 min för veckan. Många skulle nog inte räkna något av det som träning och jag har inte heller haft träningspuls i 3 timmar. Men jag rör mig på snö med skidor under fötterna och jag tycker att det lär ge något i alla fall.

Visst kunde jag tränat mer och även åkt lopp. Men när jag jobbar så mycket som jag gör nu i januari vill jag vara med familjen så mycket jag kan utöver alla timmar som instruktör samt framför datorn med Vasalöparen.

Vi har fortsatt att hänga i med att åka skridsko ganska ofta. I lördags i stadsparken med Martin Josefsson med familj och igår var Ida och åkte på Viaredssjön i Sjömarken med min syster med familj när jag hade instruktörsjobb.

Väldigt mycket mer folk strax före kl 11 än strax före kl 10. Isbanan i Stadsparken i Borås.

Väldigt mycket mer folk strax före kl 11 än strax före kl 10. Isbanan i Stadsparken i Borås.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Veckans träningsdos: 23 min löpning samt instruktörsjobb

  1. Erik skriver:

    Känner igen det där. Tidigare i mitt liv så trodde jag alltid att jag skulle prioritera träningen då den kändes som det ”viktigaste” i livet. Fick barn förra året och numera vill jag inte lägga långa långpass på helgen och de pass jag kommer ut på under veckan blir kortare än tidigare då jag helt enkelt inte vill prioritera träningen högre än så. Tävlingar på bortaplan känns nästan uteslutet då jag inte vill lägga halva helgen på att åka 4 mil skidor…

Kommentarer är stängda.