Borås Ski Maraton 2019 the story

Resultat Borås Ski Maraton 2019 herrar

Resultat Borås Ski Maraton 2019 herrar

Joakim Lindberg 2:a, Marcus Johansson 1:a och jag 3:a i Borås Ski Maraton 2019.

Joakim Lindberg 2:a, Marcus Johansson 1:a och jag 3:a i Borås Ski Maraton 2019.

Starten Borås Ski Maraton 2019. Trassligt?

Starten Borås Ski Maraton 2019. Trassligt?

Martin Gotting och jag trea och fyra. Loppet innan var vi fyra och femma.

Martin Gotting och jag trea och fyra. Loppet innan var vi fyra och femma.

Joakim Lindberg, eller Kanot-Jocke, och jag efter Borås Ski Maraton 2019

Joakim Lindberg, eller Kanot-Jocke, och jag efter Borås Ski Maraton 2019

Jag drar klungan uppför backen mot Intersportbron

Jag drar klungan uppför backen mot Intersportbron

Resultat Borås Ski Maraton 2019 finns här. Jag blev 3:a, 6.18 min efter segrande Marcus Johansson.

Martin Gotting innan start

Martin Gotting innan start

Sön 3 feb var det dags för mitt andra långlopp för säsongen, Borås Ski Maraton. Januari är som många gånger tidigare nämnts en intensiv månad för mig. Mycket jobb både i skidspåret och vid datorn. Samma vecka hade jag bl a varit i Orsa med Sigtuna Sports Club och kom inte hem förrän sent på lördagskvällen.

Jag var ungefär en millimeter ifrån att ringa Ida i bilen på väg hem och säga att jag ställer in loppet för att istället vara med familjen hela söndagen. Men jag kunde på något sätt inte låta bli att tävla på hemmaplan.

Marcus stack från start
Sjuhäradsstjärnan Marcus “Snygge-Marcus” Johansson hade kommit hem från Europa för att tävla mot oss dödliga. Stort. Han ville simulera en Visma Ski Classics-start, vilket jag också misstänkte på förhand, så han stack direkt från start. Jag funderade inte ens på att hänga med. Det gjorde däremot Kanot-Jocke, som dock flög av efter ca ett var varv och sedan körde vi ikapp honom efter ca 2-3 varv.

Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team

Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team

I klungan bakom blev det Martin Gotting, Rickard Bergengren, Johan Kanto och Linus Nygren. Även Lars Ericsson från Nybro var med första varvet av tio. Jag trodde Gotting var den som skulle hålla fart, men han var inte pigg. Dels var hans skidor inga spjut, men han verkade också allmänt seg.

Kände mig pigg
Klungan blev successivt mindre och efter ca halva loppet var det bara Kanot-Jocke och jag kvar. Fram till dess skulle jag nog säga att jag var den som dragit mest. Och jag tycker att jag hade bra kontroll. Kände mig pigg och var aldrig nära att släppa.

Andra halvan av loppet körde Jocke och jag ihop och vi drog nog ungefär lika mycket. Jag hade lite bättre glid och kände mig fortsatt pigg. Med två varv kvar trodde jag att jag skulle ta det. Jag gjorde några rejäla försök att bli av med Jocke, men lyckades inte. Det var som om han piggnade till på slutet. I spurten hade jag inget att sätta emot.

Rickard Bergengren, IF Ski Team Skåne

Rickard Bergengren, IF Ski Team Skåne

Sammanfattning

 • Återigen mycket nöjd. Ett nytt bra lopp. Dessa två seedningslopp är generellt bättre än seedningsloppen förra året.
 • I likhet med Ulricehamnsloppet hade jag bra glid. Bättre än medel i klungan. Det gör lopp vääääldigt mycket enklare. Madshus Redline 207 cm cold. Stenslip TS Blå av Tomas Söderberg. Mästerligt vallade av Sören Kannius (han vallade även Gottings skidor likadant, men i det här fallet hade jag bättre skidor/struktur). Tack! En hel del ganska finkornig natursnö ovanpå konstsnön. Minusgrader. Så lite grann kallföre. Det skulle ha gått att åka på burkvalla.
 • Tack till pappa för utmärkt drickalangning.
 • Jättekul att Ida och barnen kom och hejade, med plakat! Och min mor. Och många i spåret. Tack!
 • Fint arrangemang och roligt att tävla på hemmaplan.
 • Jag kände mig reaktionssnabb och kom iväg bra i starten.
 • Jag stakade med kombiskor och inte klassiska skor. Vilken skillnad! Det borde jag gjort i Ulricehamnsloppet också.
 • Rickard Bergengren hade ganska tröga skidor, men han kommer igen på Vasaloppet.
 • Johan Kanto är på väg tillbaka efter en dipp efter sjukdom. Han utklassade oss boråsare på intervaller tidigare i vinter. Han kan bli farlig snart igen.
 • 6.18 min bakom Marcus är ganska mycket. Men han sade att han hade högsta snittpulsen och maxpulsen för året. Som att det lite grann lossnade idag. Och jag tror han körde ganska hårt hela vägen. Jag hade nog kunnat köra 1-2 min snabbare om jag haft några fler snabba som satte hög fart i min klunga.
 • Inget pulsband. Data från Polar Vantage V:
  • Tid: 2:02:30
  • Sträcka: 39.03 km
  • Snittfart: 19,1 km/h
  • Höjdmeter: 605 meter upp och 635 meter ner (ska vara samma)
Inför start Borås Ski Maraton 2019

Inför start Borås Ski Maraton 2019

Inför start Borås Ski Maraton 2019

Inför start Borås Ski Maraton 2019

Försöker sätta igång Racefox innan start, men var sen och hann inte

Försöker sätta igång Racefox innan start, men var sen och hann inte

Snygge-Marcus sticker från start

Snygge-Marcus sticker från start

Intersportbron på Borås Skidstadion

Intersportbron på Borås Skidstadion

Johan Kanto

Johan Kanto

Simon Nilsson

Simon Nilsson

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Borås Ski Maraton 2019. Starten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i tävling (sedan juli 2012), Träning. Bokmärk permalänken.