Kvällsskidåkning i Vemdalsskalet

Kvällsskidåkning i Vemdalsskalet. Maj åker baklänges och Astrid åker snowboard.

Kvällsskidåkning i Vemdalsskalet. Maj åker baklänges och Astrid åker snowboard.

Det är fina dagar i Björnrike. Vi har även varit en dag i Vemdalsskalet och planerar en dag i Klövsjö/Storhogna. Det är tre system med samma liftkort.

Vi har kört slalom alla dagar utom i onsdags, då jag hjälpte Astrid och två av hennes kusiner med att åka snowboard. I slutet av dagen klarade alla tre att ta av och på högerbenet samt att åka knapplift hela gröna backen själv. Så istället för att springa runt och flytta barn kunde jag stå i botten av backen och se hur de kämpade. Många fall, men de reste sig. Fantastiskt att se. Ett eget åk gjorde jag den dagen, på slalomskidor.

Ful 360
Igår hyrde jag snowboard. Sedan gymnasiet har jag åkt snowboard en dag i Alaska och så en dag förra året. Ingen stor skörd. Men jag satte i alla fall två 360 på två försök. Dock inte det minsta feta. Verkligen inte. Backside in i pisten. Men godkänd landning åtminstone.

Efter en heldag i backen i Björnrike igår åkte jag, Astrid och Maj till Vemdalsskalet för kvällsskidåkning. Imponerande hur de orkar. Astrid och jag åkte snowboard och Maj slalom. Funkade fint med stollift och sedan blå/grön backe ner. Samt något åt i knappliften. På skidor fixar både Astrid och Maj svarta backar, men på snowboard är det grönt och blått som gäller.

Ellen Lindell. Min syster kraschade på längdskidor och bröt två ben i handen. Nu har hon åkt hem. Trist.

Ellen Lindell. Min syster kraschade på längdskidor och bröt två ben i handen. Nu har hon åkt hem. Trist.

Baklängesåkning
Astrid kan inte svänga åt höger, så det blir en blandning mellan att bromsa, svänga lite, åka lite åt “fel håll” och något seriöst svängförsök. Men nu ramlar hon inte så mycket och gör steg framåt hela tiden. Så otroligt roligt att se. Jag försöker att inte ge instruktioner utan hoppas istället att hon ska se hur jag gör.

För Maj gick det långsamt när Astrid åkte snowboard. Så efter ett tag började hon göra som jag ibland gör när jag åker med barn. Åka baklänges. Ur leda föds kreativitet!

Behöver jag säga att barnen somnade en minut efter att vi satt oss i bilen på väg hem?

Två träningspass har det blivit. Fina spår här uppe. Åkte till Storhogna och vände en gång.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.