Bilder från Vejbystrand och pulskurva från hetsig cykeltur

Grannarna till min mors stuga har hästar. Nadja är tillräckligt liten för barnen att rida på.

Grannarna till min mors stuga har hästar. Nadja är tillräckligt liten för barnen att rida på.

Häst och vagn i Vejbystrand

Häst och vagn i Vejbystrand

Anders Svahn bor i Vejbystrand. Jag väckte honom kl 08.00 på påskaftons morgon och frågade om en cykeltur kl 09.30. Han tackade ja!

Anders Svahn bor i Vejbystrand. Jag väckte honom kl 08.00 på påskaftons morgon och frågade om en cykeltur kl 09.30. Han tackade ja!

Cykling mellan Magnarp och Vejbystrand

Cykling mellan Magnarp och Vejbystrand

Merida landsvägscykel från oklart årtal. Riktigt fin.

Merida landsvägscykel från oklart årtal. Riktigt fin.

Vi träffade ett gäng cyklister på hemvägen och då gick det fortare. Syns det i pulskurvan? Gustav Barkman med två lillebrorsor. Trevligt! Jag förlorade dock spurten knappt på Gustav. 181 i puls hade jag, vilket blir 96 procent av maxpuls.

Vi träffade ett gäng cyklister på hemvägen och då gick det fortare. Syns det i pulskurvan? Gustav Barkman med två lillebrorsor. Trevligt! Jag förlorade dock spurten knappt på Gustav. 181 i puls hade jag, vilket blir 96 procent av maxpuls.

Ida, jag och barnen verkligen älskar Vejbystrand, som ligger i Ängelholm. Vi skulle nog kunna ställa upp i en reklamfilm för orten.

Mammas tomt angränsar till en Hage. Här är potatislandet jag jordfräste

Mammas tomt angränsar till en Hage. Här är potatislandet jag jordfräste

Både min mor och far har stuga där och jag har varit där varje sommar sedan jag var 7 år. Jag har varit i Ängelholms kommun varje sommar i hela mitt liv, eftersom min farmor bodde där (farfar dog tre år före jag föddes) och mina föräldrar hyrde stuga i Havsbaden några somrar före de hittade ett hus i Vejbystrand 1990.

Syrran har precis köpt stuga där nu också så det är bara Ida och jag kvar. Men det lär dröja.

Vejbystrand är lagom stort och där händer lagom mycket. Inte så hippt som Torekov och Båstad utan mer familjärt. Lite så upplever i alla fall jag det. Gång- och cykelavstånd till allt, stimulerande miljöer för barnen och generationsöverskridande umgänge. Att Idas syster Erika med familj bor i Höganäs är också ett stort plus. Det blir mycket kusinlek.

Maj cyklade mycket i helgen. Nu tycker hon det är roligt och hon känner sig trygg. Hon lärde sig cykla för typ ett år sedan, men har inte cyklat så mycket.

Maj cyklade mycket i helgen. Nu tycker hon det är roligt och hon känner sig trygg. Hon lärde sig cykla för typ ett år sedan, men har inte cyklat så mycket.

Träningsmöjligheter
Cyklingen är riktigt bra då Hallandsåsen ligger 8 km med massvis med stigningar på 100-150 höjdmeter på asfalterade småvägar.

För rullskidor är 8 km enkel väg ganska långt om man vill ha kuperad terräng på korta pass. Det är ett minus. Inte minst för att det ofta blåser ganska mycket på de öppna fälten. Men för långpass på 2,5 h är det kanon.

Löpning är trevligt om man vill springa enkelriktat på Skåneleden mot t ex Torekov. Genom hagar och längs havet på mjukt underlag, men kanske lite trist att springa samma väg tillbaka. Springer man en annan väg blir det lätt en hel del asfalt. Ibland tar jag bilen till Hålehall utanför Förslöv för att kunna springa på Hallandsåsen. De har ett fint milspår.

I det här inlägg finns några bilder från påskhelgen som inte var med i de andra inläggen.

Anders Svahn och jag cyklade till hästgården utanför Jonstorp som Sandra Sivertsen Åhs och David Nilsson köpte i höstas. Jättefint! Med friserhästar.

Anders Svahn och jag cyklade till hästgården utanför Jonstorp som Sandra Sivertsen Åhs och David Nilsson köpte i höstas. Jättefint! Med friserhästar.

Syns det att Sandra och David jobbar med Visma Ski Classics?

Syns det att Sandra och David jobbar med Visma Ski Classics?

Sandra och Davids egna ridhus

Sandra och Davids egna ridhus

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.