17 s från pers i Midsommarjoggen

Ida och jag efter Midsommarjoggen 2019 Ida och jag efter Midsommarjoggen 2019
Midsommarjoggen, barnloppet Midsommarjoggen, barnloppet
Ida springer med i barnloppet med Stig i joggingvagnen Ida springer med i barnloppet med Stig i joggingvagnen

Det blev ett härligt midsommarfirande på Lönnåsen i Aplared utanför Borås där Idas föräldrar bor. 20 personer från släkten varav 10 barn. God mat, kransar, dans runt egengjord stång och barn som plockade sju blommor utan att prata för att sedan lägga under huvudkudden (enligt Barnen i Bullerbyn) på kvällen. Mina svärföräldrar bor på en gård och det hela kändes idylliskt.

Jag varvade ner 20 min med Stig i joggingvagnen Thule Glide med liggdel Jag varvade ner 20 min med Stig i joggingvagnen Thule Glide med liggdel

3,85 km mestadels grusväg
Men till “det viktiga”. Midsommarjoggens femte Aplaredsupplaga avgjordes före lunch. En nyhet var att barnloppet hade förlängts från 100 till 350 meter, för att gå sträckning för den legendariska “Eva-rundan”.

Sedan var det som vanligt en damstart och en herrstart för att lösa logistiken kring barnen. Vuxenbanan är 3,85 km med ca 55 höjdmeter på mestadels grusväg. Loftdalsrundan. Den är fin.

Årets första hårda löppass
Jag har 13.19 min som pers och hade 13.37 min igår. Det var jag nöjd med. Jag tror det var första gången i år jag sprang med högre puls än 150 i mer än 1 min i år. Lite lätt chock för kroppen att snitta 169 i nästan en kvart (172 om man klipper bort första 1,5 min). Största delen var i röd zon. 5 min uppvärmning var lite för lite, men det blev som det blev.

Svågern Niklas “Nille” Lundgren kutade in på ca 17 min, Idas kusin Jonas från Matfors på ca 23 min och svägerskan Erika ca 26.40 min samtidigt som Jonas dotter Julia. Ida gjorde det strongt på 27.40 min, ungefär samma tid som 2015. Anneli, Malin och Mathilda genomförde promenadklassen med bravur.

Svågern Mattias Nilsson (som har en fjärdeplats på OS i skidskyttestafett) samt svägerskan Åsa kom inte till start. Åsa var i Varberg på förmiddagen, men varför Mattias inte var med är en gåta.

Erika, Julia och Ida kämpar i Loftdalsbacken Erika, Julia och Ida kämpar i Loftdalsbacken
Midsommarkransblomplockning Midsommarkransblomplockning

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.