Hörby Marknadslopp

I morgon ska jag springa årets första löptävling, Hörby Marknadslopp 12,6 km. Jag sprang 2004 och 2005 men inte sedan dess.

En labyrint, eller maze som de säger i Amerikat

En labyrint, eller maze som de säger i Amerikat

2004 var min Alaska-kompis Michael Wilkinson med. Han fick bryta. Det var varmt och han hade cyklat 2 h när jag skejtade på rullskidor på förmiddagen samma dag. Vad jag inte tänkte på var att han inte brukade träna.

Minns också att jag andra gången slog en ganska mycket äldre Kjell-Erik Ståhl. Pappa pekade på honom. Jag varken kände igen honom eller visste vem det var då (svensk rekordhållare på marathon).

Ett minne från 2005 är att en kille med Göteborgs blåvita tröja sprang iväg fort i starten. Jag trodde det var en fotbollsspelare som skulle stila, men när han inte saktat ner efter ett par kilometer insåg jag att det var en stark löpare. Jag nådde honom aldrig och var 21 s efter i mål. Det visade sig vara en orienterare som tillhört landslaget, Fredrik Löwegren.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.