Hörby Marknadslopp 2019 the story

Resultatlista Hörby Marknadslopp 2019

Resultatlista Hörby Marknadslopp 2019

Karta Hörby Marknadslopp. Mest ganska flacka grusvägar, men också några kilometer med asfalt och några med stig.

Karta Hörby Marknadslopp. Mest ganska flacka grusvägar, men också några kilometer med asfalt och någon med stig.

Medelpuls 88 procent

Medelpuls 88 procent

Med 2,5 km kvar ökade jag. Jag kunde nog pressat mig lite hårdare tidigare, men visste inte riktigt. Årets första löptävling.

Med 2,5 km kvar ökade jag. Jag kunde nog pressat mig lite hårdare tidigare, men visste inte riktigt. Årets första löptävling.

Resultat Hörby Marknadslopp 2019 finns här. Jag blev 5:a totalt på tiden 44.29 min, 4.19 min efter segraren Samuel Russom, IS Göta (jag blev 3:a i M, men hade en M22 och en M45 före mig).

Ellen Lindell är min syster och numera hängiven löpare. Hon persade på milen förra året som 39-åring.

Ellen Lindell är min syster och numera hängiven löpare. Hon persade på milen förra året som 39-åring.

Igår sprang jag årets första löptävling. Även om jag sprungit midsommarjoggen, gjort ett fartdrag med Linus och Peder i Nordtorp samt sprungit åtta enminutare i Vejbystrand med Niklas Bergh, så kändes det att jag i princip inte sprungit några löpintervaller i år.

Det var helt enkelt jobbigt att driva på benen för att springa fort. Det finns inte så många farter mellan halvfort och en spurt. Tänk att träning ibland är så enkelt att man blir bra på det man tränar.

Nöjd och bra milpassering
Men jag är ändå jättenöjd med loppet. Jag gjorde det jag kunde. Jag var visserligen 1.14 min sämre än när jag sprang loppet som 23-åring 2005. Men jag har tappat mycket i löpningen senaste två åren och nu kändes det som jag i alla fall var bättre än förra sommaren. Då sprang jag platta Kretsloppet på 35.23 min och nu passerade jag banans 10 km-skylt på 35.50 min. Den punkten låg 25 meter högre än starten och dessutom var det några andra mindre backar samt främst icke asfaltslöpning. Och då hade jag ju inte dragit upp långspurten. Så jag är i a f bättre nu än i september förra året.

Notera den analoga minuter kvar till start-grejen.

Notera den analoga minuter kvar till start-grejen.

Jag sprang större delen av loppet själv. På slutet sprang jag om Eelis Murto från OK Sarven, Gällivare, som enligt egen utsago blivit bajsnödig efter en optimistisk start. Han gick tydligen på skidgymnasiet i Gällivare.

Tack för trevlig lopp!
Det var en kul lopp. Kanske lite väl långt från Vejbystrand, men syrran och jag fick chans att prata ganska länge i bilen.

Ellen klarade sitt mål precis med sub 5-fart. Alltså en tid på strax över timmen. Starkt. Hon har sprungit fem marathon och har siktet inställt på Ultravasan 45.

Stort tack till Hörby Marknadslopp för ett fint arrangemang. Jag tror jag kommer tillbaka nästa och attackerar 23-års-tiden. Då vill jag också se Rickard Bergengren på startlinjen (sjuk i år). Jag träffade hans pappa Hans samt syster Andréa med sin Tom som sprang korta loppet.

Tack också orienteraren Erik Barr Zeilon för lån av handduk.

Langos blev det som After run-mat

Langos blev det som After run-mat

Skånevarianten. Det liknar en pizza, men inte alls lika god en flötig Hawaii.

Skånevarianten. Det liknar en pizza, men inte alls lika god en flötig Hawaii.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hörby Marknadslopp 2019 the story

  1. slaentbjorn skriver:

    Grattis till ett bra lopp! Har podden semester?

Kommentarer är stängda.