I Borås Tidning och i Sveriges Radio

Det var varit en del lokalmedia senaste veckan. Puls FM, P4 Sjuhärad och på söndag kommer Borås Tidning till oss före starten av Wings for Life World Run kl 13.00.

Pga Idas brutna arm som gör att hon har svårt att vara själv med Stig kommer jag att springa med joggingvagn. Jag siktar på 30-35 km främst på grusväg. Planen är hyfsad marschfart, strax under 5 min/km, men ej maxning.

Adam Steen är en många starka löpare i Boråslaget. Se hela listan här.

Löpning med vagn och två barn på cykel på Paradisvägen

Löpning med vagn och två barn på cykel på Paradisvägen

Virtuellt lopp
Du missar väl inte Wings For Life World Run söndag 3 maj kl 13.00.

Wings for Life World Run är partner Niklas Berghs och min podcast Lagom Kondition och det kostar 20 euro att springa. Pengarna går till forskning på ryggmärgsskador.

Efter att du har anmält dig kan du gå med i olika lag. Niklas lag heter ”Lagom Sverige” och mitt lag heter ”Republiken Borås”. Döpt av Niklas. Anmäl er självklart till Boråslaget! I dagsläget är vi 31 st. Sverige-laget är 45 st. Flest kilometer vinner.

En ”bil” kommer bakifrån
Wings for Life har arrangerade lopp, men de är inställda i år pga coronaviruset. Fördelen är att en stor del av konceptet handlar om att springa själv med en app. Så du kan t ex anmäla dig, gå med i Boråslaget och springa helt själv i skogarna kring Årjäng.

Du springer så långt du hinner innan du blir upphunnen av en virtuell bil (appen talar om när du är är upphunnen). Det finns en kalkylator på Wings for Life hemsida. Se lathund nedan.

  • Springer du i 7 min-fart hinner du 10 km
  • Springer du i 6 min-fart hinner du 15 km
  • Springer du i 5 min-fart hinner du 27 km
  • Springer du i 4 min-fart hinner du 54 km

Ett lämpligt lopp i dessa tider, eftersom du kan springa själv och var du vill.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.