Lugnare träningsvecka

Den här veckan blir det mindre träning mån-fre. Jag tycker det funkar ganska bra att vara själv med tre barn.

Maj har tennis kl 10, Astrid kl 11 och så är det gott om andra aktiviteter på dagarna, så det är lite lurigt att få till träningen och samtidigt passa Stigs sovtider. Man kan t ex inte springa med barnvagn sen eftermiddag, eftersom han då somnar och sedan inte somnar så lätt på kvällen. Och det är svårt att natta Stig genom löpning/rullskidor på kvällen eftersom jag ofta sitter och äter en trevlig middag med andra på kvällarna. Och på mornarna går det inte heller riktigt, eftersom jag går upp tidigt och sitter framför datorn tills Stig vaknar.

Barnvagnslöpning med Thule Glide

Barnvagnslöpning med Thule Glide

Igår fick jag i alla fall hjälp av mamma med tennislogistiken så jag kunde springa en fint barnvagnspass på 50 min på förmiddagen. Det blev intervaller på Heden mellan Magnarp och Vejbystrand. 8 st ca 2 min. Det skilde ca 20 s på 2 min beroende på vilket håll man sprang. Sub 3-fart på vissa intervaller åt ena hållet, men åt andra hållet grejade jag inte ens 3.30-fart. Som sagt, virtuella lopp på egna banor ska genomföras med start och mål på samma ställe. Totalt gick intervallerna 14 sekunder snabbare än jag jag sprang passet för en månad sedan.

Hembygdsparken
Igår hade vi besök av familjen Clettborn, som är våra grannar hemma i Sjömarken. Ida lyckades märkligt nog förhandla till sig bilen denna vecka “Jag behöver den för att plocka blåbär i Borås” (dock utan invändningar från min sida), men det vara bra kul att ta bussen in till Hembygdsparken i Ängelholm istället. Barnen gillar att åka buss. Det var full fart på alla barnen från lunch till kväll.

I morgon är det 24 juli. Då ska vi fira juliafton med lasagne och “glassagne”.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.