Snart dags för Hemmavasan x8

Jag blev utmanad av 2019 års vinnare i Cykelvasan, Emil Lindgren, att köra samtliga lopp i Hemmavasan. Det innebär alla sommarveckans alla löp- och cykellopp (trail och MTB). Och jag råkade tacka ja, efter lite påtryckningar från Vasaloppet. Nu har dock Emil backat ur eftersom cykelsäsongen ser ut att starta.

Så här tänker jag upplägget:

 • Lör 15 aug: Löp 45
 • Sön 16 aug: Cykel 30
 • Mån 17 aug: Cykel 90
 • Tis 18 aug: Löp 30
 • Ons 19 aug: Cykel 10
 • Tors 20 aug: Cykel 45
 • Fre 21 aug: Löp 10
 • Lör 22 aug: Löp 90

Vasaloppet kommer att köra livesändningar etc lördag 15 augusti, så då tänkte jag bjuda in till ett gemensamt träningspass/träningstävling då vi springer 10, 30 eller 45 km (45 km för mig). Jag kommer nog inte att maxa.

Nordtorps 5 km-spår för löpning/vandring

Nordtorps 5 km-spår för löpning/vandring

Det blir på Nordtorp i Backabo utanför Borås, ca 3 km från där vi bor. De har ett hyfsat flackt 5 km-spår med en fin sträckning. Så man kan varva runt där. Jag tänker att man springer i olika smågrupper. Det är redan flera som aviserat att de tänker springa.

Vasaloppet har tagit fram en speciell app för Hemmavasan så att man bl a ser att man virtuellt passerar Hökberg etc. Läs mer om den här eller sök på “Hemmavasan” där appar finns. Där går också att följa deltagare.

Ses vid SOK-stugan
Jag tror vi kan bli ett lagom stort gäng på Nordtorp lör 15 aug kl 10.00. Vi ses vid SOK-stugan där spåret börjar. Ingen anmälan till mig behövs och startavgiften betalar ni till Vasaloppet på deras hemsida.

Eftersom jag är officiell Vasaloppscoach inom skidor och löpning kan jag erbjuda denna kod som ger dig 20 procent rabatt till något lopp i Hemmavasan: “OFFPARTNERS-HV-EXT”. Ordinarie pris är 275 kr.

Hoppas vi ses på Nordtorp 15 augusti!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Snart dags för Hemmavasan x8

 1. Lars Landegren skriver:

  Har du en tvillingbro? Eller har du kört pass med Lager 157?

Kommentarer är stängda.