Inomhusutmaning i fullt blås – 5 km löpband, 5000 m SkiErg och 2000 m roddmaskin

Atletklubben hemma i källaren. Cardiodelen av rummet med SkiErg, roddmaskin och löpband (BikeErgen fick inte vara med på bild).

Atletklubben hemma i källaren. Cardiodelen av rummet med SkiErg, roddmaskin och löpband (BikeErgen fick inte vara med på bild).

I förra veckan läste jag på langrenn.com att bröderna Auklands lag Team Ragde Eiendom hade satt upp en virtuell utmaning på deras Facebook-sida:

 • 5 km löpband med 10 procent lutning.
 • 5000 m SkiErg motstånd 7
 • 2000 m roddmaskin
5000 m SkiErg efter 5 km löpband

5000 m SkiErg efter 5 km löpband

Jag blev så taggad att jag åkte hem till syrran och hämtade hem vår roddmaskin (som hon faktiskt använder 2-3 mornar i veckan för tillfället) och drog igång.

Vårt löpband har mest använts av barnen, av Ida, av kompisar, som uppvärmning etc. Jag har knappt kört ett enda vettigt pass på det. Men jag är glad att ha det. Däremot har jag dålig koll på utgångshastighet på en viss lutning.

Storbloggaren Adam Steen, som jag är någorlunda jämn med, har ett likadant löpband. Han använder det mycket så jag tjuvkikade lite på hans tider för att tänka ut en bra utgångsfart.

Så här gick det för mig:

 • 5 km löpband med 10 procent lutning: 4.45 min/km-fart hela vägen. 23.45 min.
 • 17 s paus. Jag ställde in monitorn själv. Där finns tid att spara.
 • 5000 m SkiErg motstånd 7. Jag var supersvettig om händerna efter löpningen och tyckte mest jag halkade i början och fick krama handtagen allt vad jag orkade. Gick lite bättre andra halvan, men det hade nog blivit bättre om jag tog på mig handskar efter löpningen. 1:50.9-fart. 18.29 min.
 • 23 s paus. Jag ställde in monitorn själv. Där finns tid att spara.
 • 2000 m rodd. Jag körde motstånd 7 på min Concept med PM3. Gick sådär. Tyckte inte jag fick ut all kraft. Skulle nog ha kört lägre motstånd. 1:50.6-fart. 7.22 min.
 • Totaltid 50.18 min.

Sammanfattningsvis en kul utmaning, men jag är ganska sugen på att testa igen. Då med handskar så jag slipper skylla på det.

2000 m rodd efter löpband och SkiErg

2000 m rodd efter löpband och SkiErg

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Inomhusutmaning i fullt blås – 5 km löpband, 5000 m SkiErg och 2000 m roddmaskin

 1. Löwet skriver:

  Bra jobbat Erik, när jag tävlingsrodde hade jag ungefär 3 i motstånd kanske 4 ibland beroende på dragfaktorn. De flesta hade det motståndet ungefär i min storlek. Större och starkare roddare som Lassi tex hade nog lite mer motstånd men å andra sidan kanske de inte hade lika hög takt när de rodde. Jag hade 6:40 som bäst och det borde du ganska lätt ta utifrån din kapicitet 🙂

  • Erik Wickström skriver:

   Tack för input. Känner igen att du har nämnt det innan med lågt motstånd på tävlingsroddare. 2015 maxade jag 2000 m en gång och hade då 6.54 min. Kul med sub 7. Att nå 6.40 kan bli tufft 🙂

 2. Pingback: Ragde Indoor Challenge – fail | Erik Wickström – Konditionskonnässör

Kommentarer är stängda.