Långpass med Kanto, Blomberg och Bylund

Adam Blomberg, Johan Kanto, Tommy Bylund och jag på Viared

Adam Blomberg, Johan Kanto, Tommy Bylund och jag på Viared

Hela passet

Hela passet

De tre göteborgarena Johan Kanto, Adam Blomberg och Tommy Bylund kom till Viared i Borås igår och så körde vi detta pass:

  • 37 min uppvärmning på 3:or.
  • 54 min race på 2:or, tre varv på Höstrullenbanan. 23,7 km/h i snitt. Kände mig stark och drog mycket, men fick stryk av Bylund i spurten. Kanto flög av efter 2 varv och var sedan ca 20 s efter i mål.
  • 2 h 6 min nedvarvning på gamla Swenor-4:or (de andra på treor, så jag blev skittrött.
Riktigt trött sista timmen. Fin Vasaloppssimulering med högpulsrace i början och överlevnad i jämn fart på slutet.

Riktigt trött sista timmen. Fin Vasaloppssimulering med högpulsrace i början och överlevnad i jämn fart på slutet.

Bra och kul pass. Åkte starkt på platten i “loppet” vilket jag ser som positivt. Kanske kan det vara höstens ökade styrketräning? Eller att jag allmänt har ett bra träningstillstånd och är i fin form?

Detta var årets typ femte pass på något annat än gamla Swenor-4:or. Första passet på något annat än det sedan 6 september, då jag fick stryk av både Kanto och Bylund. Detta stärkte också min teori om att det inte är speciellt nödvändigt att träna på 2:or för att tävla på 2:or. Däremot gick det inte alls lika fort nu som 6 sep, men det var också rejäl skillnad i temperatur.

Loppet var “Alliansloppet Rullskidor 21 km”, en av fem delar i den virtuella Skidutmaningen från RaceONE. Marlene Kanto var på plats och gav oss en specifik starttid. Ett av de andra loppen är “Wickströms stakmaskinslopp 1 h”.

Försvunna skidor
En helt annan sak. Jag lovade Anders Carlsson att hjälpa Elin att få rätt på sina skidor. Hojta till om du råkat få med dig fel par sidor.

Efterlysning! Jag saknar mina skidor som försvann under ett träningspass i Skidome i lördags (28/11) någon gång mellan kl 14 och 15. Det är ett par Madshus Redline IGS (18/19), 200 cm med MOVE-system och serienummer 60588_2. Sett eller hört något? Hör av dig i så fall!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Långpass med Kanto, Blomberg och Bylund

  1. Peter skriver:

    Lite tråkigt att de har grusat cykelbanorna på Viared, i stan har jag inte sett något grus än.

Kommentarer är stängda.