Från 311 till 453 timmar – årlig träningsdos

Träningsmängd Erik Wickström 2019. Igonera pulsen eftersom jag inte haft pulsband på alla pass. Handledspulsen säger väldigt lite om hur ofta hjärtat slår.

Träningsmängd Erik Wickström 2019. Igonera pulsen eftersom jag inte haft pulsband på alla pass. Handledspulsen säger väldigt lite om hur ofta hjärtat slår.

Träningsmängd Erik Wickström 2020. Igonera pulsen eftersom jag inte haft pulsband på alla pass. Handledspulsen säger väldigt lite om hur ofta hjärtat slår.

Träningsmängd Erik Wickström 2020. Igonera pulsen eftersom jag inte haft pulsband på alla pass. Handledspulsen säger väldigt lite om hur ofta hjärtat slår.

Förr räknade jag alltid träningsåret från vecka 17 till veckan 16, som en reminiscens från skidgymnasiet. Alltså slutet av april till slutet av april. I Norge tror jag en del har “nyår” vid 1 maj. En annan variant jag använt, som kanske är mest relevant för mig, är Vasalopp till Vasalopp.

Från Vasalopp till Vasalopp har jag tränat typ 325 timmar senaste tre åren. I år har det blivit en rejäl ökning.

Mer än på över fem år
Om man jämför kalenderåret 2019 med 2020 har jag ökat från 311 timmar till 453 timmar. Så mycket har jag inte tränat sedan säsongen 2013/2014, då jag vann Engelbrektsloppet och blev 25:a i Vasaloppet. Tänk att mer träning kan leta till bättre form.

Andel löpning samt överkropp
Se diagram nedan. Notera den relativt höga andelen löpning. 34 procent 2019 och 36 procent 2020. Förra året sprang jag en del för att jag tränade för och genomförde Ultravasan. I år blev det mycket löpning eftersom barnvagnslöpningen passar bra för att familjelivet. Jag har sprungit betydligt mer med Stig än med Astrid och Maj.

Av mina 165 timmar löpning i år är nog minst 100 timmar med vagn.

Andelen längdskidåkning klassiskt var lägre i år, men det beror nog delvis på att vi fick konstsnö tidigare förra året i Borås plus att jag reste mer norrut förra hösten än i år (pga corona). Lägger man ihop stakning på rullskidor, skidor och SkiErg har jag tränar mer av det 2020 än 2019.

Löpträning Erik Wickström 2019

Löpträning Erik Wickström 2019

Löpträning Erik Wickström 2020

Löpträning Erik Wickström 2020

Rullskidor klassiskt, längdskidåkning klassiskt och annan träning inomhus (SkiErg) 2019

Rullskidor klassiskt, längdskidåkning klassiskt och annan träning inomhus (SkiErg) 2019

Rullskidor klassiskt, längdskidåkning klassiskt och annan träning inomhus (SkiErg) 2020

Rullskidor klassiskt, längdskidåkning klassiskt och annan träning inomhus (SkiErg) 2020

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 svar på Från 311 till 453 timmar – årlig träningsdos

  1. Dan Kagg skriver:

    Mycket intressant läsning o inspirerande. Vilket program använder du för att få så fin sammanställning? Är det Strava? Mvh Dan Kagg

Kommentarer är stängda.