Racefox-värden på träningsrace – 713 i Ski Power på 27 km

Träningstävling vid Hestrastugan med Benjamin Eriksson och Henrik Litzell. Nummerlappen är från NCAA 2004, alltså de amerikanska collegefinalerna.

Träningstävling vid Hestrastugan med Benjamin Eriksson och Henrik Litzell. Nummerlappen är från NCAA 2004, alltså de amerikanska collegefinalerna.

Racefox-värden stakning på skidor. Bra frekvens och attack, lite för lågt båltryck. Ski Power, vilket är det Racefox-värde som säger mest om prestationsförmågan om man jämför med sig själv, var över 700. Det har jag nog inte haft på över en timme stakning på snö tidigare.

Racefox-värden stakning på skidor. Bra frekvens och attack, lite för lågt båltryck. Ski Power, vilket är det Racefox-värde som säger mest om prestationsförmågan om man jämför med sig själv, var över 713.

På nyårsafton körde jag ett litet träningslopp med Henrik Litzell, Benjamin Eriksson och Oscar Bergenholtz. Återigen en klubbkamp mellan Hestra IF (Litzell och jag) mot Äspereds IF.

Sträckan var 75 min + 3 varv på Hestras 900 m-spår. 27,5 km på 85 min.

Eftersom jag har varit stark på sistone så hade jag med mig två par skidor, ett par lite snabbare och ett par lite långsammare.

154 i snittpuls är ganska högt för mig nuförtiden. Jag har lite lägre snittpuls på lopp nu jämfört med för tio år sedan.

154 i snittpuls är ganska högt för mig nuförtiden. Jag har lite lägre snittpuls på lopp nu jämfört med för tio år sedan.

Jag startade med de långsammare. I början kunde hålla Oscar och Benjamin bakom mig, men inte Litzell. Så efter 5 min bytte jag till de snabbare skidorna och körde ikapp Litzell. Sedan körde vi ihop en liten stund innan jag drog ifrån. Efter 35 min hade jag en hyfsad lucka och bytte tillbaka till de långsammare. Med ca 10-15 min kvar kom Litzell ikapp och jag lade mig i rygg, men med typ 8 min kvar (syns på pulskurvan) satte han in en stöt och jag kunde inte följa. I mål var han 8 sekunder före. Bra race!

Racefox-värden
Om man tittar på värdena från Racefox, som jag har ett samarbete med, var det kul att få 714 i Ski Power. Mitt högsta på över en timmes stakning tidigare har nog var 704 på Stafettvasan i vintras.

Ryggont
Efteråt fick jag tyvärr ganska ont i ryggen. Jag har länge haft en halvdålig rygg, men efter mitt första ryggskott hösten 2018 har den varit sämre. I år har jag tränat mer och tränat mer styrketräning, vilket gjort ryggen bättre. Men dagen efter det här loppet kändes ryggen ungefär som dag 2 efter ryggskottet. Idag en vecka senare är den bättre, men jag har bara stakat en gång sedan dess för att avlasta.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.