Träningstävling 38 km på Borås skidstadion

Jag glömde pulsband och eftersom handledspulsen inte säger något om vad jag har för puls så strök jag över värden som relaterar till puls.

Jag glömde pulsband och eftersom handledspulsen inte säger något om vad jag har för puls så strök jag över värden som relaterar till puls.

Jag var precis före Samuel Hahnsson. Kul att åka på nya stakskidor från Madshus (långa modellen).

Jag var precis före Samuel Hahnsson. Kul att åka på nya stakskidor från Madshus (långa modellen).

Samuel Hahnsson m fl i träningstävling på Borås skidstadion. Självklart hade vi gamla nummerlappar på oss. Det är något jag gillar.

Samuel Hahnsson m fl i träningstävling på Borås skidstadion. Självklart hade vi gamla nummerlappar på oss. Det är något jag gillar.

Igår körde 10-15 personer ett träningsrace på Borås skidstadion med start kl 07.00.

Jag nådde målet att köra så tufft som möjligt genom att dra mest och hårdast. Kändes bra. Markus Jönsson vann med 10 cm. Jag slog Samuel Hahnsson (som fixade loppet) i långspurten. Tommy Bylund fyra efter att ha flugit av efter ca 50 min.

Henrik Litzell och Sebastian Backlund flög av ganska tidigt och gjorde upp om plats 5 och 6 (minns inte vem som var först). Adept Johan Österlund, som liksom adept Christian Hasselberg har gjort fina framsteg, överraskade genom att bli 7:a.

Johan Österlund, adept som inte åkt skidor så länge, sopa till Oscar Bergenholtz som normalt är en led 1-åkare.

Johan Österlund, adept som inte åkt skidor så länge, sopade till Oscar Bergenholtz som normalt är en led 1-åkare.

Nöjd med passet
Vi körde 90 min + 2 varv. Varvet var ca 1,7 km/5 min enligt min klocka, som är ganska snål med GPS:en. 36,34 km visade den totalt. I Strava blev det 37,72 km vilket känns mer rimligt. Snittet var i så fall 21,95 km/h i det ganska snabba föret med hårda spår, några minusgrader och fri vallning. Varvet var i likhet med många konstsnöspår upp och ner i småbackar mest hela tiden. Inga långa staksträckor.

Ganska snabbt blev det en klunga med Samuel, Jönsson, Bylund (flög av efter ca 50 min) och jag. Jag kände mig pigg och drog hårt när jag var uppe. De varven jag drog gick oftast 15-30 s snabbare än när de andra drog. Mitt mål var inte att vinna utan att köra så hårt som möjligt eftersom det kommer lopp där jag definitivt inte kommer att vara tongivande i klungan.

Jobbigare än i Orsa
I långspurten svarade jag bättre än på många år mot Jönsson, men han var ändå precis före.

Jag är jättenöjd med formen och kände mig riktigt pigg hela vägen. Ännu bättre hade varit om farten i vår grupp varit högre så att jag fick ge allt för att bita mig fast. Nu var det mer jag som satte farten. Men oavsett ett riktigt bra träningspass. Betydligt tuffare totalt sett än Craft Ski Marathon.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

7 svar på Träningstävling 38 km på Borås skidstadion

 1. Johan skriver:

  Hej!
  Har du hunnit känna av vilka de största skillnaderna är mellan de olika längderna på 3.0 DP, dvs. 192 cm vs 207 cm? Är den ena bättre vid kalla och fasta förhållanden osv?
  Har inte hittat så mycket om det och blev nyfiken.

 2. stefan carlsson skriver:

  Hej och grattis till bra lopp. Jag har haft samma inställning som du till handledsmätning MEN! konstaterar när jag kör Zwift med pulsband kopplat till Zwiftappen och polarklockan på armen, -m handledsmätning, korrelerar de två nästan identiskt. Tycker dock precis som du att den visar skrämmande låga pulstal när jag exvis åker skidor eller springer. Är det rörelse som stökar till det eller har du någon annan teori?

 3. Gary skriver:

  Vilken “bjässe” längst till vänster i bild! Kul att se att någon som mer liknar en bodybuilder än en skidåkare. Vem är det och hur pass vass är han??

Kommentarer är stängda.