88:e Vasaloppstiden genom tiderna – 33:a bland svenskarna

Erik Wickström inför Vasaloppet Elit 2021

Erik Wickström inför Vasaloppet Elit 2021

I likhet med min bloggkompis Adam Steen gjorde jag egotrippen att räkna ut hur många som haft en snabbare Vasaloppstid än mig sedan starten av loppet 1922.

Jag hade tiden 3:43:18 i söndags och två gånger har segrartiden varit snabbare än så. 1998 och 2012.

 • 4 st hade snabbare tid 1998 (2 st svenskar)
 • 17 st hade snabbare tid 2012 (6 st svenskar)
 • 66 st hade snabbare tid 2021 (24 st svenskar)

Totalt 88:e bästa tid genom tiderna och 33:e svensk. Ska erkänna att jag tycker att det är ganska trevligt.

Det är skillnad att åka på isigt underlag med modern utrustning i medvind jämfört med att åka på träskidor utan spår i motvind. Men det struntar jag i just nu.

Race report kommer snart. Kul att flera av er hört av er och väntar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 svar på 88:e Vasaloppstiden genom tiderna – 33:a bland svenskarna

 1. Stefan Tall skriver:

  Din tid bland officiella Vasaloppscoacher ?? Den är i alla fall inte nr 1.

 2. Mathias skriver:

  Ni åkte fantastiskt snabbt i år. Men hur va föret jämfört med 2012? Om det va snabbare i år vilket vissa säger. Så börjar man ju fundera ger stakningen vs fäste så stor skillnad som man har trott. Självklart är det snabbaste sättet för en topp hundra åkare. Men när folk i led 2-3 tror att det är näst intill omöjligt att åka fort med fäste så är det ju lite komiskt😊

  • Erik Wickström skriver:

   Ja, det var nog många som fick en tankeställare när de jämförde årets lopp med 2012. Jag skulle säga att föret var bättre i år. Dock inte 10 min snabbare (det gick 10 min snabbare både för mig och för eliten) och framförallt inte tredjedelen då det faktiskt inte var supersnabbt i år.

 3. Faster skriver:

  Hur ser du på alla skejtskär under loppet?
  Var ju en parodi att se alla skejta hej vilt vid spårbyten kurvor mm. Liknade mer fristilsvasan än parallella skidor. Kan det ha gjort 10 min på segrartiden? Gjerdalen skejtade friskt på de bilder som visades.

Kommentarer är stängda.