Stak i Önderedsbacken 3 st till M-skylten samt Bergspring Nordtorp 10 km

Igår körde jag tre vändor med 8.46 min i snitt (8.45-8.58-8.36 min) på gamla Swenor-4:or i hemmabacken som stiger 95 höjdmeter på 2 km. Dryg 5,5 min vila.

Denna gång “mål” vid M-skylten mot Öndered istället för ovanför hönsgården. Trevlig nedvarv med Hedlund-karaktären Gustav Törnqvist, som hette Gustav Laggren när vi gick på skidgymnasiet ihop.

Jag jämförde med några gamla tider på delar av sträckan och formen verkar helt okej. Ca 15 s långsammare än bästa gången förra året.

Bergspring Nordtorp 10 km. Foto: Linda Hallberg

Bergspring Nordtorp 10 km. Foto: Linda Hallberg

10 km virtuellt lopp ej för fullt förra veckan
I fredags sprang jag årets första virtuella lopp, Bergspring Nordtorp 10 km (gröna spåret, stifa 21,2). Jag vågade inte maxa pga endast drygt 1 mil i veckan i löpmängd i snitt hittills i år. Så jag sprang “halvhårt”. Ändå kändes det i vaderna efteråt.

I resultatlistan kan man se att min kompis Martin Isenwald vann och att jag blev tvåa på 10 km. Och Daniel Ernstsson som jobbar vid Idrottsgården i Sjömarken och som jag springer med ibland tog en mäktig seger på 45 km.

Det känns såklart lite konstigt och “fult” mot mina medtävlanden att inte maxa, men jag upplevde skaderisken som för stor för att gå för fullt en mil så här tidigt på säsongen. Det är främst mina vader som är känsliga när jag går från 75 till 90 procent av max. Samtidigt ville jag ställa upp när det genomförs lokala lopp. I höstas sprang jag Bergsprings 27 km-lopp som jag vann efter att ha sprungit för fullt och dessutom riktigt bra enligt mig själv.

5 km virtuellt lopp för fullt nästa vecka
Nästa vecka hoppas jag vara redo att dra på rejält på Nordtorps 5 km-spår, som har en stifa på 9,6. Då startar Kretsloppscupen med Skogsloppet. Spring när du vill mellan 24 och 30 april. 100 kr.

Martin Isenwald och jag ska starta ihop. Han ringer och är nervös var och varannan dag. Jag gör allt för att få honom stressad över min form, som jag själv är osäker på för ett sådant här lopp.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Stak i Önderedsbacken 3 st till M-skylten samt Bergspring Nordtorp 10 km

  1. Martin skriver:

    Undrar vem som är mest nervös… 😁

Kommentarer är stängda.