Avloppet virtuellt 2021 the story

Simon Evaldsson, Daniel Parheden, Erik Wickström, Jakob Böhm och Eric Källman

Simon Evaldsson, Daniel Parheden, Erik Wickström, Jakob Böhm och Eric Källman

Jag var wild and crazy och körde höger fot fram i starten. Annars kör jag alltid vänster på lopp. På intervaller är det varannan som gäller och alltid vänster på sista intervallen. Om detta pratar vi i veckans avsnitt av Lagom Kondition.

Jag var wild and crazy och körde höger fot fram i starten. Annars kör jag alltid vänster på lopp. På intervaller är det varannan som gäller och alltid vänster på sista intervallen. Om detta mycket intressanta område pratar vi i veckans avsnitt av Lagom Kondition.

Avloppet i Kretsloppscupen

Avloppet i Kretsloppscupen

Här ser man att jag förlorade loppet mot Böhm från ca 3,6 km till 5,5 km. Min långspurt är fortfarande bra och där lyckades jag även vara snabbare än Källman. Bra funktion i Strava.

Här ser man att jag förlorade loppet mot Böhm från ca 3,6 km till 5,5 km. Min långspurt är fortfarande bra och där lyckades jag även vara snabbare än Källman. Bra funktion i Strava.

På den här grafen ser man att jag sprang aningen snabbare än Parheden och Evaldsson även efter deras felspringning (stupet i grafen). Men det är såklart svårt att utvärdera prestation efter att man sprungit fel då motivation etc kan påverka utfallet.

På den här grafen ser man att jag sprang aningen snabbare än Parheden och Evaldsson även efter deras felspringning (stupet i grafen). Men det är såklart svårt att utvärdera prestation efter att man sprungit fel då motivation etc kan påverka utfallet.

7,5 km urblåsning i tisdags på kuperade grusvägar i Avloppet arrangerat av Kretsloppet.

Denna andra del av Kretsloppscupen är också virtuell men vi var fem Boråspojkar som startade ihop.

Ingen minns en fegis så jag drog första 2 km trots att Böhm gjort 32.17 min på milen ganska nyligen och att de andra löparna är på liknande nivå (Parheden sub 33 min på milen tre gånger förra året).

Efter 2 km tog Eric Källman (22 år och bl a 1.53 min på 800 m) över och det blev tufft. Vid vändningen efter ca 4 km sprang Böhm ganska hårt uppför en backe och där gick snöret för mig. Jag var ordentligt trött ca 2 km innan jag fick fart igen och sprang ganska jämnt med Böhm på slutet.

I mål 36 s efter Eric Källman och 21 s efter Jakob Böhm. Lyckades hålla Daniel Parheden och Simon Evaldsson bakom mig. De sprang dock fel strax efter vändningen där de enligt Strava låg typ 11 s efter oss.

  • Distans: 7,34 km grusväg
  • Stifa: 16,3 (120 höjdmeter på 7,34 km)
  • Snittfart: 3.27 min/km
  • Snittpuls: 165
  • Skor: Hoka One One Carbon X

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.