Mot Åre

Forsaleden i Bräcke kommun

Forsaleden i Bräcke kommun

Vägen ner mot vattnet vid Forsaleden

Vägen ner mot vattnet vid Forsaleden

Korta fakta om Forsaleden

Korta fakta om Forsaleden

Bad och hopp från klippor vid Forsaleden

Bad och hopp från klippor vid Forsaleden

Trangiakök

Trangiakök

Vi brukar försöka komma upp till norr en gång per sommar för att fjällvandra med barnen. Antingen till Grövelsjön där jag också har Vasaloppsläger på vintern eller till Östersund/Åre eftersom Idas syster Åsa bor i Östersund och min farbror Arne bor i Åre.

Barnvagnlöp med Per Forsberg från Ekeby-Almby till Hjälmarbaden och tillbaka.

Barnvagnlöp med Per Forsberg från Ekeby-Almby till Hjälmarbaden och tillbaka.

Vi föredrar nattåg plus hyrbil när vi åker till Jämtland. Inte bara för spara restid och slippa sitta så länge i bil, utan också för att barnen älskar hela grejen med nattåg.

Men nu är det ju typ hopplöst att hitta biljetter på populära tider på året om man inte är ute i väldigt god tid. Om någon är intresserad av vad jag tycker om kvartalspolitiken kring hur man ser på nattågen och varför man nedmonterar dessa utan helhetstänk så förbered er på en starkt upprörd Erik full med åsikter om ni frågar mig IRL.

Stig på väg mot bad i Storsjön i pyjamas och med håven i högsta hugg

Stig på väg mot bad i Storsjön i pyjamas och med håven i högsta hugg

Paus i Örebro
På google står det att det tar 10 timmar mellan Borås och Östersund. Vi delade upp turen så vi fick en stopp hos våra vänner Per och Helena i Ekeby-Almby i Örebro. Det var kul att se dem och barnen som är i samma ålder lekte för fullt. Efter en natt där fortsatte vi norrut med ett längre stopp i Falun samt ett skönt kvällsbad i Los innan vi nådde Östersund.

Här uppe har vi bland annat besökt Forsaleden. Vilket ställe! Det kändes som att vara utomlands. Det är en bred å med forsar, vattenfall och klippor på några meter att hoppa från. Rekommenderas! Åsa och Mattias barn är i Astrids och Majs åldrar och de leker mest hela tiden.

Jag har också kört några långa och fina träningspass. Återkommer förhoppningsvis till detta i separata inlägg. Idag bär det vidare till Åre.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.