Träning i Vejbystrand

Avslutade en tidig staktur en dag med att köpa frukostfrallor på ICA Vågen

Avslutade en tidig staktur en dag med att köpa frukostfrallor på ICA Vågen

Ida och jag i Vejbystrand

Ida och jag i Magnarps hamn

Cykeltur med Adam och Susanne Stenman och deras vänner Linda och Mattias

Cykeltur med Adam och Susanne Stenman och deras vänner Linda och Mattias

Cykling på Bjärehalvön

Cykling på Bjärehalvön

Merida stålracer från tidigt 90-tal. Går som ett skott.

Merida stålracer från tidigt 90-tal. Går som ett skott.

Landsvägscykling i solsken är svårslaget

Landsvägscykling i solsken är svårslaget

Astrid stukade foten så allvarligt att hon inte kunde stödja på den på ett par dagar. Det hindrade henne inte från ett besök vid Grevie backar, där de tydligen spelade in någon Sisyfos-lek i Mästarnas mästare.

Astrid stukade foten så allvarligt att hon inte kunde stödja på den på ett par dagar. Det hindrade henne inte från ett besök vid Grevie backar, där de tydligen spelade in någon Sisyfos-lek i Mästarnas mästare.

Robert Eriksson åkte några timmar längre än mig.

Robert Eriksson åkte några timmar längre än mig.

Vi spelade en timme padel med kusinerna. Kul att Vejbystrand har två banor.

Vi spelade en timme padel med kusinerna. Kul att Vejbystrand har två banor.

Min svåger Erik Lindell har koll på grillen

Min svåger Erik Lindell har koll på grillen

Dubbelcharioten kommer vi nog behålla även när den inte behövs för barnen

Dubbelcharioten kommer vi nog behålla även när den inte behövs för barnen

3 varv på milspåret i Hålehall med sommarkompisen Adam Stenman

3 varv på milspåret i Hålehall med sommarkompisen Adam Stenman

Hålehallsstugan utanför Förslöv

Hålehallsstugan utanför Förslöv

Syster Ellen Lindell på cyclocross och jag på tävlingsskejt. Uppe på Hallandsåsen. Jag åkte ifrån henne uppför Sinarpsdalen medan hon var snabbare än mig på platten. I de största nedförsbackarna höll jag på hennes rygg som broms.

Syster Ellen Lindell på cyclocross och jag på tävlingsskejt. Uppe på Hallandsåsen. Jag åkte ifrån henne uppför Sinarpsdalen medan hon var snabbare än mig på platten. I de största nedförsbackarna höll jag på hennes rygg som broms.

Det är bra drag här nere i Vejbystrand. Förra veckan var det precis som på många andra ställen rejält varmt medan det är aningen svalare men fortsatt fint väder denna vecka.

Förra veckan var vi oftast på stranden på förmiddagarna och eftermiddagarna med lunch hemma för att försöka hålla barnen inne ett par timmar mitt på dagen då solen var som starkast.

Pappas har lyckats få bra fart på växterna i pergolan

Pappas har lyckats få bra fart på växterna i pergolan

Barnen gillar att fiska krabbor i Magnarps hamn och Vejbystrands hamn, men ibland är vi också vid stranden eller i Gubbahålan på Heden mellan Magnarp och Vejbystrand.

Denna vecka har det bl a blivit ett besök på Hembygdsparken i Ängelholm samt padel, minitennis och minigolf (Maj lyckades vid ett hål svinga så kraftigt att bollen flög ut från banan och träffade Astrids ben, men inget sjukhusbesök den gången).

Bra med träning
Det har varit gott om besök och middagar i olika konstellationer. Jag är faktiskt osäker på om det bara varit vi fem i vår familj på en enda middag hittills. Både Ida och jag tycker det är kul med många sociala grejer under ett par veckor. Tur för oss andra att Ida är bra på att laga mat.

Solnedgång i Vejbystrands hamn. Rickard och Marika Bergengren på besök. De har stuga i Torekov som ligger 2 mil bort.

Solnedgång i Vejbystrands hamn. Rickard och Marika Bergengren på besök. De har stuga i Torekov som ligger 2 mil bort.

Träningen går ganska bra. Jag fick till nästan 10 timmar förra veckan och denna vecka blir det nog lite mer än pga Bjäre Trail Run 51 km på lördag.

Några av passen jag kört här nere:

  • 2 st flacka 13 min-intervaller på 3:or runt Magnarp som jag kört tidigare. Ca 23,5 km/h i snitt med start och mål på samma ställe. Inte rekord, men inte heller jättedåligt.
  • Skejtintervaller med ryggsäck på tävlingsrull efter att ha hämta padelrack vid postombudet.
  • Skejt på tävlingsrull på Hallandsåsen med syster Ellen på cykel.
  • Löpning i över 30 grader för att studera puls. 8 slag högre snittpuls och 4 s långsammare per km vid samma flacka runda på knappa milen jämfört med svalare väder.
  • Stakintervaller på Elpex-4:or på Hallandsåsen.
  • 3 varv på milspåret vid Hålehall på Hallandsåsen med Adam Stenman.
  • 3 h cykel (årets andra pass) med Adam och Susanne Stenman samt deras vänner Linda och Mattias. Adam och Susanne hade med sig extra energi till mig, vilket verkligen behövdes. Tydligen hade jag glömt det och kroknat även på förra årets tur, något jag själv hade förträngt. Jag mötte upp dem i joggingskor och en pet-flaska vatten eftersom jag blev sen och inte hann hitta flaskor och blanda sportdryck. Som tur var hade Adam ett par skor att låna ut.
  • Adeptmästerskap Wickström Coaching i 15 km F. Siktade på 30 km/h i snitt, men det blåste 9 m/s på öppna fält så jag landade på 27,9 km/h.
  • Löpintervaller i sommarsolsskogen med Adam Stenman, som var strax bakom med lite lägre puls. Jag hade 6.19-6.15-6.08-5.59 min med 2 min vila. 6.10 min i snitt (ganska nöjd med det, framförallt att de två första kändes ganska “lätt”) att jämföra med rekordet på 6.03 min jag satte vid ungefär samma tid förra året, då jag var i riktigt fint slag. Detta var 13:e gången var sprang det passet och det var det tredje snabbaste försöket.
  • 1 h lugn stak med Robert Erikson från Björkfors GoIF som är någon vecka i Glimminge Plantering på sommaren.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.