Höstmaran i Sjömarken 24 oktober 2021

Anmälan har öppnat till andra upplagan av Höstmaran, som Erik Thiberg och jag ordnar. Vi startade loppet för vi tyckte det var så mysigt det där vid mingel vid varvningar. Se gärna filmen ovan på 1 minut från förra året.

Välkommen till andra upplagan av Höstmaran!

Du springer 4 eller 8 varv på en kuperad bana i skogen som mäter 5,2 km. Det är en variant av Sjömarkens 5 km-spår.

Höstmaran 2020. Byggar-Simon Hultmark.

Höstmaran 2020. Byggar-Simon Hultmark.

Vid varje varvning plockar du den energi du behöver från lagningsbordet och mottages samtidigt av ivriga hejarop från publik, funktionärer och medlöpare. På plats har vi också en mysig eld samt härlig musik och speaker som välkomnar dig och ger dig några uppmuntrande ord inför nästa varv.

Vår målsättning är ett enkelt, trevligt och småskaligt lopp där vassa armbågar icke göra sig besvär.

Varmt välkomna till detta lopp utanför Borås 24 oktober!

/Erik och Erik

Start: Vid Sjömarkens idrottsgård kl 09:00 för både maraton och halvmaraton. Det är också där du varvar och går i mål. Maxtiden är tills solen går ner, alltså kl 17:41.

Bana: Varvet på 5,2 km som du springer 8 (maraton) eller 4 (halvmaraton) gånger finns här på Strava och här som GPX-fil. Underlaget är i huvudsak stig, med inslag av grusväg och breda motionsspår. Ingen del av banan går i obanad terräng.

Stifa: 26,5 (totalstigningen är 137 meter per 5,2 km-varv). Totalstigningen är 1100 höjdmeter för 42 km och 550 höjdmeter för 21 km.

Tidtagning: Vi tar tid genom appen som RaceID tillhandahåller, vilket gör att det bildas en resultatlista i realtid som går att se genom att gå in på www.höstmaran.se

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.