Rya Åsar Trail Run 2021 the story

Resultat Rya Åsar Trail Run 2021 på 12 km herrar

Resultat Rya Åsar Trail Run 2021 på 12 km herrar

Karta Rya Åsar Trail Run 2021

Karta Rya Åsar Trail Run 2021

Uppvärmning inför Rya Åsar Trail Run med John Kumlin

Uppvärmning inför Rya Åsar Trail Run med John Kumlin

Goa boråsare

Goa boråsare

Elin Svenningsson, som jag jobbar med på Kretsloppet, blev 2:a på 5 km i Rya Åsar Trail Run

Elin Svenningsson, som jag jobbar med på Kretsloppet, blev 2:a på 5 km i Rya Åsar Trail Run

Fint med medalj till alla

Fint med medalj till alla

Karin Nilsson som bor i Sjömarken vann trailtouren. Erik Thiberg pekar på henne så det inte ska bli några oklarheter.

Karin Nilsson som bor i Sjömarken vann trailtouren. Erik Thiberg pekar på henne så det inte ska bli några oklarheter.

Jag syntes ju i alla fall i Borås Tidning dagen efter Rya Åsar Trail Run

Jag syntes ju i alla fall i Borås Tidning dagen efter Rya Åsar Trail Run

Jag syntes ju i alla fall i Borås Tidning dagen efter Rya Åsar Trail Run

Borås Tidning dagen efter Rya Åsar Trail Run

Resultat Rya Åsar Trail Run 2021 finns här. Jag blev 5:a på tiden 52.21 min, vilket var 4.41 min efter segrande Fredrik Bakkman.

Det är inte första gången jag åker rullskidor till Rya Åsar Trail Run

Det är inte första gången jag åker rullskidor till Rya Åsar Trail Run

För några veckor sedan gick Rya Åsar Trail Run av stapeln i Borås. Jag hade haft ont i en vad innan pga av ganska hårt långpass på asfalt tidigare, så jag valde att springa i Hoka One One Speedgoat 4 med tjock sula.

Det underlättade för vaderna, men fästet var lite sämre och jag var lite rädd att stuka mig på de knixiga partierna. Men det var ett bra val. Vaderna känns bra nu.

Sprang med Gunnarsson i början
Starten gick och jag släppte iväg Fredrik Bakkman (given segrare på förhand, orienterare), Albin Andersson (given tvåa på förhand, orienterare), Henrik Håkansson (orienterare som jag inte hade hört talas om) samt en skidjunis från Ulricehamn som jag räknade med skulle krokna.

Niklas Gunnarsson, som slog mig knappt i Kretsloppet, och jag sällskapade där bakom. Även John Kumlin var med oss i början.

Martin Isenwald har börjat springa mer och ställt cyklarna lite längre in i garaget

Martin Isenwald har börjat springa mer och ställt cyklarna lite längre in i garaget

Efter den största stigningen släppte Niklas och jag tror även att vi passade ulricehamnaren någon gång här. Han hade mycket riktigt gått ut för hårt.

Ikapplöpt av Andreas Lundblad – igen
Nu låg jag som klar 4:a i loppet. Men i likhet med för två år sedan så kom Andreas Lundblad ikapp mig i de knixiga partier efter typ halva loppet. Förra gången gjorde han det lite senare. Denna gång var han också bättre tränad. För två år sedan slog jag honom i långspurten.

Andreas och jag har tävlat på skidor för Ulricehamns IF ihop tidigare, så det var trevligt, även om jag låg så nära max att jag inte kunde delta i så många av de samtal han försökte före med mig.

I nedförsbackarna och på de stökiga stigarna var han bättre än mig, men i de lättlöpta partierna kunde jag hävda mig.

Andreas Lundblad vann trailtouren

Andreas Lundblad vann trailtouren

Till skillnad från för två år sedan var sista ca 3 km av loppet mer stig och mindre elljusspår/grusväg/grusstig i år. Det gynnade Andreas.

Gjorde i a f ett försök
Sista kilometern in mot mål var knixig och före det ska man springa ner för Halensbacken (typ 80 höjdmeter downhill). Så med 2 km kvar (några hundra meter före Halensbacken) drog jag absolut max och fick lucka.

Andreas kom med glada tillrop bakifrån och hoppades jag skulle kunna nå pallen. Själv var jag ganska säker på att det inte skulle hålla.

Redan i uppförsbacken efter Halensbacken kom Andreas ikapp. Jag var totalt slut. Sedan drog han ifrån på stigarna in mot mål. Men jag gjorde i alla fall ett försök. Annars hade jag ändå blivit ifrånsprungen på stigarna in mot mål.

Niklas Gunnarsson slog mig i Kretsloppet, men inte i Rya Åsar Trail Run

Niklas Gunnarsson slog mig i Kretsloppet, men inte i Rya Åsar Trail Run

Andreas blev till slut 17 s före och jag blev 5:a. När jag tittar på tiderna på segmenten ser jag ändå att jag sprungit ganska bra mot tidigare år. Något segement snabbare. De flesta långsammare, men inga stora skillnader.

Stort tack Rya Åsar Trail Run för en fin tävling!

Nästa lopp för mig blir troligtvis Bergspring Sandared 27K+ som jag även sprang förra året. Då sprang jag bra där.

Flow

Strava

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i tävling (sedan juli 2012). Bokmärk permalänken.