Bra igång med olika träningsformer – 77,5 kg i bänk

Airtracken till vänster är populär bland barnen. En luftfylld matta för gymnastiska grejer.

Airtracken till vänster är populär bland barnen. En luftfylld matta för gymnastiska grejer.

Skigrip är ett styrkeredskap jag gillar och ofta använder

Skigrip är ett styrkeredskap jag gillar och ofta använder

Jag tycker jag har tränat ganska bra i vår. Timtalet på veckorna efter Vasaloppet har legat på 2, 9, 11, 11, 6, 11, 10, 10, 5, 4 och 10.

Det blir en blandning av rullskidor, cykel, löpning, styrka och SkiErg. Det tar lång tid för mig att komma igång med alla träningsformer på våren eftersom jag mest åker skidor på vintern samt att jag är orolig för skador om jag drar igång för snabbt.

Min barndomskompis Bizze kom förbi för ett tag sedan för att låna en grej och vi passade på  att maxa i bänkpress. Ungefär som normala människor bjuder på kaffe när man får besök.

Vi både klarade 67,5 kg lätt och sedan även 77,5 kg. Sedan klarade ingen 82,5 kg. Därefter fixade Bizze 80 kg medan jag inte klarade det. Surt. Men ändå nöjd med 77,5 kg. Mitt pers är på 80 kg och det har jag lyft vid två separata tillfällen om jag minns rätt. Hade jag skippat lyftet på 82,5 kg som brände en del kraft hade det nog gått.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.