Det finns många temadagar, som kanelbullens dag, internationella psoriasisdagen och äggets dag. Idag insåg jag att vi såklart måste instifta stakmaskinens dag.
Och den passar ju utmärkt i oktober då vi genom podcasten Lagom Kondition håller i Ergtober, med tre stakmaskinspass per vecka. Se veckans pass här.
Nu när vi spelade in podden nu precis så presenterade vi konceptet med sex ledord som Niklas och jag tillsammans kom fram till (om du tränar stakmaskin på gym genomför du de delar som är möjligt):
Stakmaskinens dag 25 oktober
– Mångfald. Vi gillar alla stakmaskiner. SkiErg, Thorax Trainer, Inski, Ergonlina, Thor, Abilica etc
– Uppdatering. Se till att mjukvaran är uppdaterad och byt handtag och snören om det behövs.
– Renlighet. Städa din stakmaskin. Torka av den och kanske dammsug innanför någon kåpa. Sätt tillfälligt in den i ett finare rum om den är flyttbar. Klä upp stakmaskinen med ballonger, glitter, och flaggor om du inte tycker det är för larvigt.
– Träning. Slå gärna till med två Ergtober-pass på raken.
– Konstnärligt. Ta en bild av stakmaskinens, gärna med filter så det blir som ett konstverk. Eller måla av stakmaskinen, gärna i akvarell.
– Festlighet. På kvällen äter du pasta carbonara (det är även världspastadagen) och dricker “kalimusto” (se ingredienser nedan), som är en variant av kalimotxo.
Kalimusto:
- Julmust eller påskmust och rött vin i lika delar.
- En kvist rosmarin
- Is
- En tunn skiva citron (viktigt att den är tunn)
Vinförslag för en bra kalimusto (kan även kallas stakmust):
- Campo Viejo, 2786, 89 kr
- Reserva 2016, 6083, 115 kr
All time high i peak effekt på SkiErg? Känns angeläget.
Bra fråga. Ska försöka luska i det!