Ixtabox till Idre

Ixtabox. Foto: Thiberg media.

Ixtabox

Ixtabox. Foto: Thiberg media.

Ixtabox

Jag har fått den äran att använda en Ixtabox senaste tiden. Det är “låda” du sätter på dragkroken som ett alternativ eller komplement till en takbox. Hur den sitter fast där är för mig en gåta, men den sitter i alla fall där den ska.

På sportlovet körde vi med både Ixtabox och takbox för att få plats med utrustning för längdskidåkning, slalom och snowboard för en hel familj på fem personer. I somras hade vi Ixtaboxen till Skåne bl a för att det är så smidigt att sätta på cyklarna där bak uppe på Ixtaboxen (ett biltak kan vara högt om man har flera cyklar eller om de är tunga).

Ixtabox. Foto: Thiberg media.

Ixtabox

Nu till Idre använde vi Ixtaboxen istället för takboxen för att få ner bränsleförbrukningen. För oss med stor takbox blir det ganska stor skillnad.

Bilen blir lite längre och det blir lite svårare att fickparkera. Och även om backkameran når över boxen så ser man lite sämre när man backar med boxen där bak. Men jag gillar att det är en bra höjd att plocka i och ur skidorna/väskorna från boxen.

Ixtabox. Foto: Thiberg media.

Ixtabox

Vi kommer nog inte sluta att använda takbox, åtminstone inte under vintern i Borås med många korta körningar till skidspår. Men för dig utan takbox (på vissa bilar är det svårt att sätta upp en takbox) eller för dig med en del utrustning som vill ha ett komplement (som vår familj) så kan jag starkt rekommendera Ixtabox.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.