Staka Vasaloppet, 24-timmars, långlopp för motionärer och race reports

Niklas Bergh och jag från Lagom Kondition. Här på Mora skidstadion.

Niklas Bergh och jag från Lagom Kondition. Här på Mora skidstadion.

De senaste avsnitten av podcasten Lagom Kondition har sett ut så här:

235. Staka Vasaloppet – när lönar det sig? En vanlig fråga vi får är om och när det lönar sig att åka Vasaloppet utan fästvalla. Och kan man ha det som ett mål även om det inte går fortare? Vi diskuterar frågan och intervjuar sju personer på olika nivåer kring deras första lopp utan fäste:Magnus Dellert, Jan Evertsson, Karin Sjödin, Tro Lillevars, Bennny Johansson, Cathrine Heijl och Laila Kveli. Dessutom: Rapport från vistelsen på Idre Fjäll samt status kring Eriks 24-timmarslopp 10 december.

236. Inför 24-timmars. Inför Eriks första 24-timmarslopp. Hör om förberedelserna och om att han är “skräckpeppad”. Ämnet börjar vid 33.36 min.

237. Race report 24-timmars och intervju med Jonas Böhlmark. Erik rapporterar från sin 24-timmarslöpning i Växjö och funderar kring varför det inte alls gick enligt plan. Dessutom gäster Jonas Böhlmark podden från en hängmatta i Berlin.

238. Summering av 2022 och en titt på 2023. Vi summerar året som gått och blickar ut över det som kommer. Det här är sista avsnittet för vårt jullov. Nästa avsnitt släpps 11 januari. Ämnet börjar vid 23.15 min.

239. Jullovssummering, den perfekta intervallpausen på stakmaskin samt några frågor. Vi summerar jullovet där podden i vanlig ordning tog ett par veckors paus. Erik beskriver också i detalj hur en vila mellan två stakmaskinsintervaller kan se ut. Vi svarar även på några lyssnarfrågor, bl a om hur bra det är att köra Zwift med SkiErg samt huruvida man får logga stakmaskin som skidträning på Strava.

21:a i Craft Ski Marathon och 1:a i H40 före Martin Rosvall.

21:a i Craft Ski Marathon och 1:a i H40 före Martin Rosvall.

240. Långlopp för motionärer – före, under och efter. Vi ger dig som motionär ett tjog tips kring att åka långlopp (ofta seedningslopp) på skidor, från dagen före till målgång och lite till. Hur ska du tänka kring vallning, startfållor, sportdryck, kardborre, lagtempo, spurt, seedning och nöjdhet? Som “case study” vävs Eriks race report från helgens Craft Ski Marathon in. Ämnet börjar vid 22.10 min.

241. Race report Moraloppet. Det blir race report från Moraloppet, där Eriks fällning som gav seger i H40 redan är ett stycke svensk skidhistoria. Vi får också reda på vilken tatuering Niklas gjorde på underarmen. Och så svär Erik i radio om sporthandlarnas tillkortakommanden gällande att sälja rätt stavar till motionärer.

242. Skidteknik, skejtstyrka och DSQ på Billingen? Denna veckas avsnitt är ett uppsamlingsheat. Vi får en race report Billingens långlopp där kanske Erik ska få sin första diskning. Och så tar vi upp några lyssnarfrågor som blivit liggande. På teknikbiten pratar vi bland annat om hur du undviker att dra för mycket nedåt i staktaget. Och så gissar vi kring hur man bäst styrketränar sig till en skejtkropp.

Tack till avsnittens sponsorer:

Följ Lagom Kondition

Facebook
Instagram
Pod på Apple Podcasts
Pod på Spotify
Lagom pods hemsida
Lagom pods patreonsida

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 svar på Staka Vasaloppet, 24-timmars, långlopp för motionärer och race reports

  1. Daniel Näslund skriver:

    Nej, nej, nej! Jag vill ha riktiga racerapporter, inga såna där Internet-radio tokerier. Själv slutade jag lyssna på radio när Fiskhamnsrapporten upphörde. https://sverigesradio.se/avsnitt/radiofynd-brita-kjell-laser-fiskhamnsrapporten-1946.

    Skriv, skriv, skriv! “Writing is nature’s way of telling us how lousy our thinking is”. Det är superintressant att läsa dina längre texter. (Men jag förstår att det är ont om skrivstunder för dig under innan-vasan-perioden).

    • Erik Wickström skriver:

      Tack! Du har en bra poäng. Race reports är bäst i skriven form. Det tar en stund att skriva en genomarbetad rapport, det är därför jag ligger efter. Men det kommer tids nog här på bloggen också!

Kommentarer är stängda.