Idag är det stakmaskinens dag, som instiftades av Lagom Kondition förra året.
I år är vinlistan uppdaterad till följd av inflationen.
Stakmaskinens dag 25 oktober
– Mångfald. Vi gillar alla stakmaskiner. SkiErg, Thorax Trainer, Inski, Ergonlina, Thor, Abilica etc
– Uppdatering. Se till att mjukvaran är uppdaterad och byt handtag och snören om det behövs.
– Renlighet. Städa din stakmaskin. Torka av den och kanske dammsug innanför någon kåpa. Sätt tillfälligt in den i ett finare rum om den är flyttbar. Klä upp stakmaskinen med ballonger, glitter, och flaggor om du inte tycker det är för larvigt.
– Träning. Slå gärna till med två Ergtober-pass på raken.
– Konstnärligt. Ta en bild av stakmaskinens, gärna med filter så det blir som ett konstverk. Eller måla av stakmaskinen, gärna i akvarell.
– Festlighet. På kvällen äter du pasta carbonara (det är även världspastadagen) och dricker “kalimusto” (se ingredienser nedan), som är en variant av kalimotxo.
Kalimusto:
- Julmust eller påskmust och rött vin i lika delar.
- En kvist rosmarin
- Is
- En tunn skiva citron (viktigt att den är tunn)
Vinförslag för en bra kalimusto (kan även kallas stakmust):
- Campo Viejo, 2786, 95 kr
- Reserva 2016, 6083, 119 kr