44 km/h i snitt

Träningslivet (och det vanliga för den delen också) leker. Formtoppen håller i sig: 43,95 km/h i snitt 10 km, jag avrundar till 44 med gott samvete.

Laget "Skidåkarna": Mattias "Z" Carlzon, Jonas Lindeblom, Erik, Olle Penttinen

I onsdags körde jag tempo i träningstävlingsserien Pro Tour. Tempovidundret kom några timmar innan start och första turen blev också första riktiga cykelpasset på ett tag. Banan är en vändpunktsbana med svagt uppför första 5 km med en stigning på 65 meter. Sedan vänder man och kör tillbaka samma väg. Mjölksyran kom efter ca 30 sekunder, sedan var det en kamp mot hjärnan, som ganska ofta föreslog att jag skulle ta det lite lugnare. Jag körde på 13,39 min, vilket räckte till en 3:e-plats. Vann gjorde Ove Nilsson (20:a på tempo-SM förra veckan) på 13,20 min. Min gode vän Jonas Tell (SM-silver i H40 förra veckan) kom 2:a. Nu är vi i laget “Skidåkarna” taggade inför lagtempot i augusti. Då ska vi vinna. Fram till dess är de flesta Pro Tour-etapper spurttävlingar.

Resultatlista

PS. Coach Linus säger att jag ska sikta på 30 min effektiv tid vid riktigt hårda pass. Så efter jag gått i mål var det bara att pusta ut, dricka lite vatten, vila 5 minuter och köra igen. En härlig mental utmaning efter att ha tagit ut sig ordentlig precis innan. Den andra gången gick det 44 sekunder långsammare.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.

2 svar på 44 km/h i snitt

  1. Peder Stjerndahl skriver:

    Bra kört Erik!!

  2. Erik Wickström skriver:

    Tack. Du förbättrade dig också från förra gången. Och hade kvällens snyggaste skor. Gult är inte fult.

Kommentarer är stängda.