Hallbyläger dag 3 av 3

10*9 minuter skejt på Nässjös rullskidsbana i tröskelfart. Det stod på schemat idag. Det är helt sinnessjukt och jag retirerade redan dagen innan till damvarianten på 8 st. Förutom den första intervallen som gick lugnt körde jag sedan 7 st 9 minutersintervaller med en puls på 85-90%. Det är utan tvekan det längsta intervallpass jag kört i hela mitt liv. Galet efter gårdagens brutala backintervaller. Jag hade lite lättare rull än Peter Arnesson (EM-guld skidorientering, 39:a Vasaloppet i år) så jag drog runt honom alla mina intervaller som gick på 8,55 minuter +/- 3 sekunder. Sedan körde han två till!

Erik före Peter Arnesson i den 2 minuter långa vilan mellan  intervallerna. Foto: Martin Eckervad

Erik före Peter "Påsen" Arnesson i den 2 minuter långa vilan mellan intervallerna. Notera skidskorna från 1999 som jag köpte av Oskar Lund för hundra spänn. Foto: Martin Eckervad

Påsen sömnig efter 10 st 9 min-intervaller på 90% av max. Foto: Martin Eckervad

Påsen sömnig efter 10 st 9 min-intervaller på 90% av max. Foto: Martin Eckervad

Det kändes i alla fall toppenbra och pulsen låg där den skulle. Otroligt motiverande att träna när man kör hårdare än någonsin och dessutom känner att man kan absorbera träningen. Och tack till alla i Hallby och skidorienteringslandslaget för fantastisk inspiration. Passar även på att säga att Helene Söderlund från Mora är en maskin både på rullskidor och löpning. Se upp för henne lite här och var.

På hemvägen från Jönköping stannade jag till i Uschlehamn och stakade 2 timmar med Vasaloppsnian Markus Jönsson. Vi hade en romantisk tur i värmen de första 25 km innan han ödmjukt stakade ifrån mig uppför Skotteksbacken.

Bildbevis på att Jönsson tjuvstartar innan jag fått på mig stavarna. Och dessutom tar han några diagonaltag på stakpasset. Foto: Martin Jönsson

Nu är jag fullständigt slut och tänker lägga lite tid på lönearbete, stugarbete och andra oviktigheter resten av veckan.

Erik före Peter Arnesson och Johan Granath. Foto: Martin Eckervad

Erik före "Påsen" och Johan Granath. Foto: Martin Eckervad

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hallbyläger dag 3 av 3

 1. Markus skriver:

  Intressant läsning och tack för ett trevligt pass igår. Vi kör Allianloppsbanan på måndag förmiddag. Men vi gör det på tävlingshjul tycker jag. Blir det bra?

 2. Jonas, BJ Sport skriver:

  Kul att läsa om din träning samt betraktelser om både det ena och andra! 😉
  Dessutom feta bilder och bra träningstips!
  Keep up the good work!
  /J

 3. Erik Wickström skriver:

  Alliansloppsbanan på måndag förmiddag låter som en plan Markus. Bokat.

  Kul att du gillar det du läser och ser Jonas. Jätteroligt med feedback. Vi ses på tävlingarna!

Kommentarer är stängda.