Hallbyläger dag 2 av 3

Äntligen har jag fått åka rullskidsintervaller uppför Klevaliden. 7 gånger. I 32-gradig hetta. Vi körde så kallade A3+-intervaller. Det är den hårdaste formen av intervallträning och då ska pulsen ligga på ca 90-95%, för att förbättra sin maximala syreupptagningsförmåga. Den andra typen av intervallträning jag tränar, A3, kallas även tröskelintervaller och genomförs för att höja sin mjölksyratröskel. Då försöker jag ligga på 85-90% av max, men det blir oftast aningen lägre. Distansträning kallas även A1 och då siktar jag på 60-75% av max.

IF Hallby SOK övre raden från vänster: Johan Granath, Erik, Peter Arnesson, David Erixon, Emil Ekman (på g). Nedre raden från vänster: Kajsa Richardsson, coach Linus Davidsson, coach Martin Eckervad.

IF Hallby SOK övre raden från vänster: Johan Granath, Erik, Peter Arnesson, David Erixon, Emil Ekman (Nässjö). Nedre raden från vänster: Kajsa Richardsson, coach Linus Davidsson, coach Martin Eckervad.

Nåväl, tillbaks till Huskvarna och Klevalidsintervallerna, som tog knappt 6 minuter styck. Min medelpuls låg oftast runt 168 (88%), förutom sista gången, där medlet var 174 (92%). Maxpulsen hamnade på 183 (96%), vilket är det högsta någonsin jag haft på klassiska rullskidor. Det var med andra ord ett brutalt hårt pass, där Peter Arnesson dominerade. Jag själv tyckte jag körde riktigt bra och var ca 15 s efter Peter per intervall med rullskidor som hade samma rull. Siffror är spännande.

Coach Linus och coach Eckervad körde ner oss i bil mellan intervallerna. Snacka om att bli bra uppbackad. Att träna gemensamt och dessutom ha med sig två tränare som verkligen bryr sig om oss är helt ovärderligt. Jag hade aldrig tagit ut mig så mycket, kört så många intervaller och haft så roligt ensam. Tack Hallby! Till alla som för det mesta tränar själv kan jag bara säga en sak: Vill ni verkligen bli bättre och ha riktigt kul på träningspassen ska ni söka upp några träningskompisar. Det lönar sig!

Erik och Linus

Erik och Linus

På eftermiddagen sprang de andra i skogen i 2 timmar, medan jag själv klev av efter 45 minuter och gränslade cykelsadeln.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Rullskidor. Bokmärk permalänken.